Publisert 14. mars 2012 av Magne Gisvold

Kosmorock – musikkfilmer og fest

Når Kosmorama og Rockheim samarbeider, blir det et musikkfilmprogram verdig en filmfestival i rockebyen Trondheim. Fem ferske filmer og trondheimsbandet Sugar Louise, er bare noe av det du får under KosmoRock lørdag 24. mars.

På kvelden er det duket for en heftig avslutningsfest med verdenspremiere, god drikke, DJs og konsert med Sugar Louise, som gir oss antidepressiv Ramones-inspirert punkrock.

De fem filmene

Backyard (kl. 14)

Islandsk hagefest! Backyard tar oss med til Reykjavik sommeren 2009, da Árni Rúnar Hlöðversson bestemte seg for å arrangere konsert i hagen sin. Elektronikayndlingene Múm spilte, sammen med Hjaltalín, FM Belfast, Reykjavik!, Retro Stefson, Sin Fang Bous og Borko. Foreløpig ukjente navn, kanskje, men kremen fra en blomstrende islandsk indie-scene. Backyard er en veldig hyggelig musikkdokumentar, der vi heldigvis kan nyte hele (velspilte og gode) sanger uten stadige avbrudd.

The Libertines: There Are No Innocent Bystanders (kl. 16)

The Libertines med Pete Doherty og Carl Barât i spissen var et engelsk rockeband som sto på skuldrene til The Smiths og Suede, og slo igjennom tidlig på 2000-tallet sammen med amerikanske band som The Strokes og The White Stripes. Lederduoen ble kjent for sitt elsk/hat-forhold og et voldsomt forbruk av rusmidler, og særlig Doherty ble tabloidkjendis (han var lenge sammen med Kate Moss). I 2010 ble The Libertines gjenforent.

Bob hund (kl. 18)

Bob Hund ga ut plata Det överexponerade gömstället i 2011, og denne filmen følger vi innspillingen av albumet. Bob Hund har alltid vært et hemmelighetsfullt og tilbakeholdent band, men her åpner de dørene både til studio og privatliv. Vi ser den kreative prosessen og hvordan seks personer jobber sammen som en enhet. Bob Hund er også et av Europas beste liveband, og her får vi magiske opptakene fra en konsert langt inne i skogen.

The Other «F» Word (kl. 19:30)

”Fuck Authority”! Punk er ikke lenger bare en subkultur hvor unge menn gjør opprør mot autoriteter og mot systemet. Punken har inntatt kjøpesenterene og H&M. Og de sinte, unge mennene har blitt de viktigste autoritetsfigurene i samfunnet: Fedre. Pennywise-vokalist Jim Lindberg er 45 år og i et band som stort sett har tenåringsfans, han har tre døtre hjemme han gjerne vil være tilstede for, men over 200 reisedager og 115 konserter i året.

24 Konserter på 24 timer (kl. 22:30)

Siden sin første opptreden i den norske undergrunnen i 2009, har Sugar Louise levert spektakulære live-shows, med fengende melodier, såpebobler og godteri til publikum. Den 28 april utga bandet deres første album ”Everything’s Better With Sugar”. For å promotere det hele, reiste bandet Trondheim rundt for å spille 24 konserter på 24 timer. Dette er dokumentaren bak den travle konsertreisen. En dokumentar om bandet som ikke bare vil, men som gjør det.

Annen info:

Billetter: 100 kr hele dagen (dette inkluderer alle filmvisninger, utstilling på Rockheim og avslutningsfest og konsert med Sugar Louise)

Nb! Utstillingene stenger kl. 18.00, det blir da 18 års aldergrense på arrangementet.

Festivalens akkrediteringskort og medlemskort i kosmoklubben kan brukes. Klippekort og dagspass er ikke gyldig.