Publisert 27. januar 2017 av Audun Hagen

Raga Rockers, Popol Ace og Dizzie Tunes innlemmes i Hall of Fame

Rockheim gratulerer Raga Rockers, Popol Ace og Dizzie Tunes, som i år blir innlemmet i Rockheim Hall of Fame. 

Selve innlemmelsen vil skje i en seremoni i Olavshallen i Trondheim søndag 28. mai kl. 20.00, med Thomas Felberg som programleder. Seremonien vil også sendes på NRK1. 

Her kan du kjøpe billetter til seremonien!
(
Billetter selges på ticketmaster.no og i Olavshallens billettluke)

Innlemmelse i Hall of Fame er den høyeste utmerkelsen en norsk artist kan få. Hvert år innlemmes 3 personer/band som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. Artister og band med ekstraordinære karrierer og andre personer som har hatt en særlig innflytelse på populærmusikkens historie i Norge, kan innlemmes i Hall of Fame. De som innlemmes må ha debutert på plate, eller på annen måte gjort seg bemerket, for minst 25 år siden. 

Om de som innlemmes i 2017:

Raga Rockers
Raga Rockers innledet gullalderen til norsk rock på 80-tallet, og skulle sammen med DumDum Boys, Jokke & Valentinerne og deLillos bli omtalt som De Fire Store fra dette tiåret. Raga Rockers startet opp alt i 1982, og kan feire 35-årsjubileum som band i år. Vokalist og låtskriver Michael Krohn har alltid hatt et godt blikk for de som faller litt utenfor i samfunnet, noe han også viste i sin tid i punk-pionerene Kjøtt. Raga Rockers var lenge et undergrunnsband, men begynte for alvor å snuse på suksess med klassikerne  Forbudte Følelser og Blaff. De fem albumene Raga Rockers ga ut på 80-tallet var alle med på å definere norsk rockemusikk, samtidig som bandet også nøt stor popularitet live. Det er en posisjon de alltid har beholdt siden, selv om de i perioder har vært lagt på is. Et vitnesbyrd om den vedvarende respekten bandet nyter, kom i fjor med den store vinylboksen og boken Sannhet på boks, der hundrevis av norske artister, tegneserieskapere og skribenter hyllet livsverket deres.

Dizzie Tunes

Dizzie Tunes er fra Skien, og startet opp alt i 1959. De ble den mest populære showgruppen i Norge siden The Monn Keys, og oppnådde også stor suksess i Sverige. Gjennom hele karrieren besto bandet av tekstforfatter og instruktør Yngvar Numme, arrangør og kapellmester Øyvind Klingberg, Tor Erik Gunstrøm, Einar Idland og Svein Helge Høgberg. De platedebuterte i 1963, og fikk etter hvert også stor popularitet som familieunderholdere på TV og film. De satset ikke minst på show og revyer, og samarbeidet med talenter som Wenche Myhre, Kirsti Sparboe, Grethe Kausland og Benny Borg. I 1990 var de med på å etablere Dizzie Showteater i Oslo. Dizzie Tunes kombinerte formidlingsglede og musikalsk underholdning på høyt nivå, og gledet det skandinaviske publikummet gjennom mer enn førti år – uten noen gang å skifte ut et eneste medlem. I hjembyen Skien har de en egen plass oppkalt etter seg.

Popol Ace

Norge hadde mange gode rockegrupper på 1970-tallet, som til dels snuste på internasjonal suksess. En av de mest kjente gruppene var Popol Ace, som ble dannet som Popol Vuh i 1972. Bandet spilte avansert og progressiv rockemusikk, og besto i starten av Pete Knutsen (keyboards, gitar), Arne Schulze (gitar), ”Pjokken” Eide (fløyter), Terje Methi (bass), Thor Andreassen (trommer) og Jahn Teigen (vokal). Bandet var flere ganger tett på et internasjonalt gjennombrudd, og ble blant annet tilbudt platekontrakt av Frank Zappa. Bandet skiftet i 1973 navn til Popol Ace, og hadde suksess med slitesterke låter som All We Have Is the Past, Queen of All Queens og Music Box. Deres siste LP-plate ble Curly Sounds i 1978, der Asbjørn «Asa» Krogtoft hadde tatt over vokalen. I tillegg til sine egne utgivelser backet de også mange kjente norske utøvere, blant annet på den populære Treff-serien.

Nominasjonskomiteen har bestått av 

Jan Eggum

Lars Vaular

Ingrid Kindem

Bertine Zetlitz

Arvid Skancke-Knutsen

Larry Bringsjord

Sissel Guttormsen

 

Følgende artister/grupper var nominert til Hall of Fame

Alf Cranner

Asbjørn «Asa» Krogtoft

Bel Canto

Dizzie Tunes

Kari Bremnes

Popol Ace

Raga Rockers

Sissel Kyrkjebø

Tommy Tee

En jury på ca. 150 personer fra musikkbransjen har stemt Raga Rockers, Dizzie Tunes og Popol Ace inn i Rockheim Hall of Fame. 

 

Tidligere innlemmede i Rockheim Hall of Fame: 

2011: Åge Aleksandersen, Wenche Myhre, Jokke & Valentinerne, Alf Prøysen, a-Ha

2012: The Pussycats, Jan Eggum, Jahn Teigen, DumDum Boys, Terje Rypdal

2013: Nora Brockstedt, Anne Grete Preus, Lillebjørn Nilsen

2014: Knutsen & Ludvigsen, Øystein Sunde, deLillos

2015: Inger Lise Rypdal, Mari Boine, Jan Garbarek, Ole Paus

2016: Karin Krog, Svein Finjarn, Motorpsycho

Kommentarer er stengt.