Publisert 29. august 2013 av Audun Hagen

Allsangkaféen utsolgt igjen

–       Vi var livredde første gang vi arrangerte dette, og sa vi bare skulle gjøre det én gang, forteller Tore Bugge Pedersen om allsangkaféen på Rockheim som har blitt en månedlig suksess.

Utsolgt og fullt hus hver gang.

Og et ivrig publikum, forteller Tore:

–       Fra første strofe sang de høyere enn oss! Det er fantastisk morsomt.

Allsangkaféen på Rockheim er først og fremst rettet mot et eldre publikum. Pensjonister melder seg på via kulturenheten i Trondheim kommune, arrangementet går på dagtid. Sammen med et husband stort sett bestående av ansatte på Rockheim, synger Tore slagere fra 50-, 60- og 70-tallet, hentet fra gamle spillelister til Ønskekonserten på NRK.

–       Da vi startet i januar, var det for å lage et tilbud for pensjonister. Det er ikke mange andre tilbud for dem i byen, og her på Rockheim har vi en så stor og fin scene. Noen publikummere kommer flere timer før vi går på scenen, og det kommer også folk fra Stjørdal og Melhus, alle er velkomne.

 Får fanmail

– Folk synger med og det har også vært spontan dans. Hva sier publikum etter konsertene?

– «Kjempeflott musikk», sier de. «Vi koser oss». Den eldste jeg vet om som har vært her, var 104 år gammel. Jeg får masse e-post og brev. Vi har også trykket opp ønskelister som folk fyller ut og leverer i resepsjonen. Men vi skulle gjerne hatt flere mannfolk hit, da. Det er mye damer, forteller Tore.

– Det har kanskje noe med frontfiguren på scenen å gjøre?

– Hæ hæ, selvfølgelig! Det er artig at mange husker meg, det er hyggelig.

«Musikkhistorie vi må ta vare på»

Tore Bugge Pedersen slo gjennom med Bugges Firo på 70-tallet, som ble historiske da de toppet både Norsktoppen og Europatoppen samtidig med Beatles-kloningen «She loves You Yeah» i 1978. De har turnert hele landet, har flere toppnoteringer på Norsktoppen, solgte over 150 000 eksemplarer av ”En swingende jul» (2003) og er fortsatt aktive. Tore, som jobber som omviser på Rockheim, har personlig kjennskap til låtene som fremføres på allsangkaféen, og krydrer med anekdoter og historieforelesninger mellom sangene.

–       Jeg har spilt med, og stått på samme scene som de fleste som står bak låtene vi spiller. Dette er norsk musikkhistorie vi må ta vare på.

 «Ingen har holdt for ørene»

Med tekster i storformat på lerret bak bandet, er det lett for publikum å synge med. Lyden er også viktig, det er ikke alle som har bevart hørselen like godt på sine eldre dager. Egen lydmann sørger for topp forhold.

–       Lyden er fantastisk, det låter lekkert. Det skal heller ikke være for høyt. Til dags dato er det ingen som har holdt seg for ørene.  Dette er ikke et konsept vi kan reise rundt med. Jeg har fått mail fra folk i Oslo som er litt misunnelige på allsangkaféen. Ikke minst har vi et ordentlig og bra band. Vi øver og legger mye arbeid bak dette. Og publikum får også inngangsbillett til museet.

Tore Bugge Pedersen oppfordrer folk til å fortsatt melde seg på, selv om det er fullt. På sikt er han ikke fremmed for å doble frekvensen, til to allsangkaféer i måneden.

–       Vi har også hatt gjesteartister, som Jan Borseth. Det vil vi fortsette med fremover!

 

(Påmelding til allsangkafé gjør du ved å ringe Kulturenheten (Trondheim kommune) på telefon 72 54 57 00)

  • Gøran

    Fint intervju. Og superartig med allsangsuksess. Men nå må jeg ta på meg seniorkulturhatten. Når Tore bugge sier at ”Det er ikke mange andre tilbud for dem i byen” blir det dessverre skivebom.
    I 2012 hadde seniorkultur/kulturenheten 867 store og mindre arr og vi nådde ut til over 23000 publikummere. I tillegg er det en god del andre aktører på banen. Så vet dere det. Men det er kjempestas på Rockheim og allsang. Vi ser frem til fortsettelsen.