Publisert 3. april 2013 av Audun Hagen

Stor tegneseriekonkurranse

Nå kan du være med på å sette varige, merkbare spor på brua Sjøgangen, som går fra Trondheim sentralstasjon til Brattøra.

Brudekket man går på skal belegges med tegneseriestriper i stort format, og hver stripe skal på en eller annen måte beskrive en av artistene som vil være innlemmet i Rockheims Hall of Fame den 20. august 2013.

Slå deg løs, bruk din kreativitet og lag en historie om A-Ha, Alf Prøysen, Wenche Myhre,  DumDum Boys, Jahn Teigen, Jan Eggum,  Pussycats, Åge Aleksandersen, Terje Rypdal, Nora Brockstedt, Lillebjørn Nilsen eller Anne Grete Preus.

Om du vil lage en stor rute, eller flere ruter som forteller en historie – det er helt opp til deg. Formatet er stort, enkelte av stripene vil dekke over 20 kvadratmeter.

Du kan også levere flere striper om flere artister, til vurdering.

Frist for å melde seg på konkurransen er 19. april kl. 12, og endelig frist for levering av tegneserie er 10. mai kl. 12.

Bidrag leveres digitalt i høyoppløselig pdf-format.

Påmelding, innlevering og spørsmål sendes til Rockheims informasjonsmedarbeider Audun H. M. Hagen på audun.hagen@rockheim.no

Før du går i gang, er det veldig viktig at du går gjennom konkurransebetingelser og inngående beskrivelser av prosjekt, format, fargebruk og mer, som du finner her.

Dekorasjonen av Sjøgangen er et samarbeid mellom Rockheim, Trondheim kommune, Pir II og Grafill.

Påmeldingsfristen til den åpne tegneseriekonkurransen har nå løpt ut. 

Nedenfor følger spørsmål og svar fra de påmeldte. Vi minner igjen om viktigheten av å lese informasjonen som finnes her.

Link: http://www.rockheim.no/wp-content/uploads/info-tegneseriekonk.pdf

Skal jeg komme med papir i hånden og levere den i resepsjonen, eller må jeg printe den til en pc og sende på mail eller via nett?

– Bidraget må leveres digitalt, i henhold til konkurransevilkårene.

Skal stripene være i typiske avisstripeformat, eller er dette også åpent? Det står at de skal være tilpasset området for den aktuelle artisten, men hvor finner jeg det?

– Stripene må være tilpasset området, slik det er beskrevet i informasjonsbrosjyren som man finner ved å trykke på denne linken. Vil man for eksempel tegne Wenche Myhre, så finnes detaljert informasjon om formatet på side 25 i informasjonsbrosjyren. Det er viktig å sette seg inn i dette.

Jeg kan velge akkurat den artisten jeg vil fra lista, ikke sant?

– Du står fritt til å velge mellom A-Ha, Alf Prøysen, Terje Rypdal, Anne Grete Preus, Nora Brockstedt, Wenche Myhre, Jahn Teigen, DumDum Boys, The Pussycats, Lillebjørn Nilsen, Åge Aleksandersen og Jan Eggum, som alle vil være innlemmet i Rockheims Hall of Fame 20. august 2013.

Kan man kun velge mellom artistene som dere nevner på briefen?

– Ja, du må velge mellom A-Ha, Alf Prøysen, Terje Rypdal, Anne Grete Preus, Nora Brockstedt, Wenche Myhre, Jahn Teigen, DumDum Boys, The Pussycats, Lillebjørn Nilsen, Åge Aleksandersen og Jan Eggum som alle vil være innlemmet i Rockheims Hall of Fame 20. august 2013.

Hvilke begrensninger finnes når det gjelder format? Skal det være i avisstripe-format, eller kan det være en tegneserie i A4?

– Stripene må være tilpasset området, slik det er beskrevet i informasjonsbrosjyren som finnes her. Vil man for eksempel tegne Wenche Myhre, så finnes detaljert informasjon om formatet på side 25 i informasjonsbrosjyren.

Er det noen begrensninger i forhold til hvor mange ruter man har?

– Nei, man står fritt til å bruke så mange ruter man vil, innenfor formatet hver enkelt artist er tildelt, som er beskrevet i informasjonsbrosjyren her.

 Skal bidraget være helt ferdig tegnet og fargelagt, eller kan det være en detaljert skisse?

– Tegneseriestripen skal gjengi fargene som skal benyttes når den skal produseres av termoplast.

 Er 1024px greit som største lengde for det høyoppkøselige PDF-formatet?

– Det beste er om pdf lagres med vektorgrafikk og ikke rastergrafikk. Hvis det benyttes rastergrafikk er det optimalt hvis hver pixel tilsvarer 2x2mm. Det vil si at hvis stripen skal bli 7 meter lang bør den ha 3500 pixler.

Er det videre greit å lage en E-catalog som ISSUU som dere får link til? Enten ISSUU eller link via egen hjemmeside, eller ønskes PDF sendt direkte for egen nedlasting?

– Vi ber om at PDF sendes direkte.

I pdf’en er det tretten artister nevnt. I spørsmål og svar delen på nettsiden om konkurransen er det tolv. Alle untatt Jokke.
Er dette en glipp eller kan man ikke velge å lage stripe for Jokke?

Det er de tolv bandene/artistene A-Ha, Alf Prøysen, Terje Rypdal, Anne Grete Preus, Nora Brockstedt, Wenche Myhre, Jahn Teigen, DumDum Boys, The Pussycats, Lillebjørn Nilsen, Åge Aleksandersen og Jan Eggum som kan tegnes til den åpne konkurransen.