Publisert 28. januar 2010 av Marit Jordanger

Bernhoft går hi-fi

Tidligere Span-vokalist Jarle Bernhoft går nye veier og samarbeider med Hi-Fi-Klubben i forbindelse med sin nye utgivelse Bernhoft Live 1:Man 2:Band.

Dobbeltalbumet vil være tilgjengelig i digitalt høyoppløselig filformat. Nå kan et lydbevisst publikum glede seg over musikk med ekstra god lydkvalitet, 48 kHz /24 bits mot CD-ens ordinære 44,1 kHz/16 bits, ifølge Universal. Les mer om HDCD på Wikipedia.

Bernhoft Live er en av de første norske produksjoner som blir gjort tilgjengelig i dette formatet. Albumet kommer til å være tilgjengelig i begrenset opplag som CD og LP eksklusivt i Hi-Fi-Klubbens butikker, og kan også lastes ned fra Gubemusic.

Har du hørt musikk fra HDCD? Kommenter gjerne under!

Den ene halvdelen av plata er opptak av en solokonsert på Kampen Bistro, og den andre inneholder konsertopptak fra Rockefeller og Molde Jazzfestival med band. 1:Man 2:Band ble sluppet 25. januar, og den offisielle slippfesten finner sted på Rockefeller 5. februar.

Bernhoft blir også å se i Kongsberg 3. februar og på Gjøvik 4. februar.

 • Magne Gisvold

  Jeg har for å være ærlig knapt nok hørt om formatet, og iallfall ikke hørt noen cd’er i dette formatet. Vil de kunne spilles av på en vanlig cd-spiller, og kan disse levere høyere kvalitet/bitrate? (spør jeg uten å ha lest wikien…)

  Eller må du mate CD-en inn i datamaskina di for å høre?

  Skal ialfall sjekkes mer; spent på om folk hører forskjell.

 • Kriss

  Jeg har skumlest gjennom wikien, og kommet fram til at dette HDCD-formatet visstnok skal være bakoverkompatibelt med vanlige CD-spillere (44,1KHz, 16bit). Men hvor mange er det egentlig som har kjøpt seg spiller som støtter dette formatet? Jeg har aldri i mitt liv hørt om det før jeg leste denne artikkelen, og jeg betrakter meg selv som relativt oppdatert på området. Hadde det ikke vært bedre å gi ut separate utgivelser? En versjon på vanlig CD, som kunne selges på Platekompaniet o.l., og en versjon på DVD-A, som støttes av laaangt flere spillere i de tusen hjem?

  Nå fikk jeg forøvrig lyst til å stikke nedom Hi-Fi-klubben og ta meg en prøvelyttings. Mission accomplished, Jarle 😉

 • Magne Gisvold

  Det er litt det jeg tenker også; jeg har heller ikke hørt om dette før. (Det vil si, det aner meg at jeg har hørt «nyss» om det på et eller annet tidspunkt, om at det var snakk om å oppgradere cd-formatet eller noe. Men jeg har ikke hørt om det i kommersiell sammenheng.)

  Og nå som plateselskapsjefene selv mener at det er snakk om få år før cd’en går inn som medium, er det kanskje ikke så mye å satse på for forbrukere. Det hele er vel mest en artig jippo for Hi-Fi-Klubben 🙂

  Det som er interessant framover er om flere vil bruke formatet til digital distribusjon (på nett). De fleste avspillere på pc/mac bør jo kunne spille av høyere bitrate (eller oppgraderes i en håndvending).