Publisert 5. september 2011 av Magne Gisvold

Disse innlemmes i Hall of Fame

Juryen på 88 artister og bransjefolk har stemt – de fem som innlemmes i Rockheim Hall of Fame er klare!

Det er med stor glede vi kan kunngjøre at disse artistene er de første medlemmene av Rockheim Hall of Fame:

Les mer om Hall of Fame her!

Om avstemningen

De inviterte til juryen som har stemt blant de 15 nominerte er hovedsakelig artister og låtskrivere, et knippe bransjefolk, og noen musikkjournalister. Da vi stengte avstemningen hadde 88 personer avgitt stemme.

 • Terje Vidar Høvik

  Verdige og gode vinnere som oppsummerer mye av populærmusikken gjennom 60, 70 og 80 årene. Har et stort hjertesukk – på Rockheim burde æresrommet ha et norsk navn. Ser at det ikke er så lett å løsrive seg fra engelsken, men hva med: Æreshallen.

 • Hei Terje!

  Personlig er jeg i utgangspunktet helt enig i det du skriver, det burde være norsk. Samtidig så er det et poeng å kommunisere dette enkelt og tydelig ut til folk i andre land (turister), det er litt av misjonen vår det også. Så det er hovedmotivet for å holde det på engelsk.

  Men fra et rent estetisk ståsted, så synes jeg «æreshallen» eller «hedershallen» er bedre!

 • Georg Ogden

  Hedersplassen !

 • Jon Erling Solheim

  hei

  Svært vanskelig å forstå disse valgene fremfor andre gode kandidater når det ikke er gitt noen begrunnelse….?!? Hvorfor Åge uten Prudence og Jokke m/Valentinerne? Alf Prøysen pga tekstene eller pga fremføring eller begge deler? (han lagde jo ikke musikken).

  Hvor ble det av dyktige, produktive og inflytelsesrike folk som Marius Müller, Svein Gundersen (+Aunt Mary), Ole Paus, Kjell Karlsen, Terje Rypdal, Radka Toneff, Thuen-brødrene (+Saft) og Egil Monn Iversen. osv osv

  Hadde vært fint med noen begrunnelser her. Kanskje det fins noen begrunnelser?

 • Hei Jon Erling!

  Det er mulig at du ikke har fått med deg hele prosessen bak dette – men om du ser på lista over de nominerte (som du finner her: http://www.rockheim.no/hall-of-fame/artistene/), så ser du at blant annet Rypdal, Toneff of Egil Monn Iversen (gjennom Monn-Keys) var nominert til å innlemmes.

  Begrunnelsen blir den samme som kriteriene for å kunne bli innlemmet; RHoF skal hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. Utover det ønsker vi ikke å legge til grunn en vurdering av enkeltartister opp mot hverandre; det er mange artister som fortjener å komme i Rockheim Hall of Fame, og medlemmene er likeverdige medlemmer (kvalitet og innflytelse har ikke noen entydige målestokker, så rene sammenligninger blir nærmest umulig uansett).

  Dermed, i og med at de som er verdige til å innlemmes også er likeverdige, er det ikke slik at de som innlemmes i år per def er «bedre» enn de neste som innlemmes.

  Forøvrig er lista over navn du nevner god – og det at du skriver «osv., osv.» sier jo nettopp at det er mer enn femten (som er maks-antallet som kan nomineres hvert år) som er fortjent til å innlemmes. Alle kan ikke nomineres eller bli innlemmet samtidig, uansett.

  Når det gjelder Prøysen (og alle andre), så er det hele karrieren sett under ett som er grunnlaget for innlemmelsen.

  Håper dette var oppklarende! Selv om mange så klart gjerne skulle sett andre/»sine» artister bli innlemmet i denne omgangen, så føler vi oss rimelig trygge på at de færreste mener at noen av disse fem *ikke* er hederen verdige.

 • Håvard Strand

  Raga Rockers?