Publisert 10. juni 2013 av Audun Hagen

Disse tegner Hall of Fame-artistene

Juryen har talt, følgende tegnere vil stå for utsmykningen av gangbrua Sjøgangen ved Rockheim, der hver og en av de 13 artistene innlemmet i Rockheims Hall of Fame skal hedres med tegneseriestriper som legges i termoplast på brudekket. Prosjektet er unikt i sitt omfang, størrelsen på stripene varierer fra 12,9 til 29,5 kvadratmeter, og skal være klare til offisiell avduking 20. august, i forbindelse med den store Hall of Fame-seremonien i Trondheim.

 

Sigbjørn Lilleeng  (Åge Aleksandersen og The Pussycats)

Christopher Nielsen  (Jokke og Valentinerne)

Inga Sætre  (DumDum Boys og Alf Prøysen)

Tor Erling Naas  (Anne Grete Preus)

Flu Hartberg  (Jan Eggum og Wenche Myhre)

Ida Larmo  (Nora Brockstedt)

Thomas Sørlie Hansen  (Jahn Teigen)

Martin Ernstsen  (Lillebjørn Nilsen)

Mads Eriksen  (A-Ha og Terje Rypdal)

 

Rockheim utlyste i vår en åpen tegneseriekonkurranse, der alle kunne sende inn tegneseriestriper for vurdering, i tillegg til å invitere etablerte tegnere.

Responsen har vært god og juryen har bestått av Petter Myhr (direktør Rockheim), Maryann Tvenning (PIR II Arkitekter), Ulrika Wallin (kulturpolitisk rådgiver Trondheim kommune) og Håvard S. Johansen (styreleder i Grafill tegneserier),

Stripene skal produserer i termoplast, fire farger, med fluoriserende tilslag og sklisikker overflate, og legges ned i brudekket.

 

Mads Eriksen (f. 1977) er mest kjent for seriene M og Gnom.

M var fast stripe i Dagbladet og Adresseavisen, fikk sitt eget blad og har et lett selvbiografisk og surrealistisk vri, krydret med diverse popkulturelle referanser, spesielt Star Wars, og ninjaer.

 

Martin Ernstsen (f. 1982) er utdannet med mastergrad i Storytelling ved Konstfack i Stockholm. Han har utmerket seg med flere utgivelser, for eksempel Fugløya (2009) og Kodok’s run (2011) og Eremitt (2012) som utforsker seriemediets fortellertekniske grenser.

 

Christopher Nielsen (f. 1963) har markert seg som tegneserieskaper, dramatiker, forfatter og animasjonsfilmskaper. Han er en av pionerene innen norske undergrunnstegneserier og fikk sin første serie på trykk i 1980.

 

Sigbjørn Lilleeng (f. 1983) er en av de mest spennende tegneserieskaperne i sin generasjon, og står blant annet bak Nebelgrad Blues-serien,  som førte til Kultur- og kirkedepartementets pris for beste tegneserie i 2008. Han fikk også strålende kritikker for «Generator» fra 2012, om parfymebransjens hemmeligheter.

 

Inga Sætre (f. 1978) er animatør, illustratør og tegneseriemaker, og har vært publisert i blant annet Morgenbladet og Aftenposten. Hun fikk både Brageprisen og Kulturdepartementets priser for barne og ungdomslitteratur, for tegneserieromanen Fallteknikk (2011).

 

Ida Larmo (f. 1981) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og har vært trykt i VG, Rutetid og Romerikets Blad med serien «Spesielt». Hun har også illustrert flere barnebøker.

 

Flu Hartberg (f. 1979) er medlem av tegneseriefelleskapet Dongery, har stripeserien «Fagprat» i Dagbladet, har gitt ut tegneseriebøker på Egmont og No Comprendo Press, holder tegneseriekurs, og har stadig nye prosjekter på gang.

 

Tor Erling Naas aka Tor Ærlig (f. 1965) har en lang produksjon bak seg helt fra 80-tallet, og markerte seg med en av Norges aller første tegneserieromaner, oppvekstskildringen «Ser du meg nå?» (2006) på 232 sider, som han senere har fulgt opp med «90’s Love Song» og «Mare Frigoris».

 

Thomas Sørlie Hansen (f. 1983) har studert på Kunsthøgskolen i Oslo, jobber som tegneserieskaper, grafisk designer og illustratør og står blant annet bak den surrealistiske pantomimeserien «Panto».