28.02.2013
Publisert 3. januar 2013 av Vigdis Sjelmo

Åpning: Dreamsville

Åpning torsdag 28.februar kl 19.00

Konsert med Slagerkvartetten og Kirsti Huke/Vigleik Storås duo

The Monn Keys er en kjent og kjær vokalgruppe i den norske populærmusikkhistorien. Mange forbinder gruppen med revy, variete og tv-underholdning – på norsk, for et norsk publikum. Men The Monn Keys har også vært aktive utenfor landets grenser. I årene 1957 – 1961 gjorde gruppen flere fremstøt for å hevde seg på den internasjonale musikkscenen, blant annet med en rekke engelskspråklige utgivelser som nærmet seg  sjangrene easylistening, lounge og jazz.

Et høydepunkt i jakten på internasjonalt gjennombrudd kom idet The Monn Keys inngikk et samarbeid med den kaliforniske jazzlegenden og arrangøren Allyn Ferguson på slutten av 1950-tallet. Samarbeidet resulterte i en samling innovative nytolkninger av materiale fra anerkjente komponister som Henry Mancini, André Previn og Horace Silver  med flere. Ti av disse nytolkningene ble med på albumet Dreamsville, utgitt på det amerikanske selskapet Omega Records i USA i 1960. Året etter ble albumet lansert i Norge med nytt cover og ny tittel – Here Are The Monn Keys.

I utstillingen Dreamsville fortelles historien om hvordan albumet ble plukket opp av en gruppe kunstnere tilknyttet galleriet The Tarthouse i San Fransisco på 1990-tallet. I dette miljøet kom platen til å få en helt spesiell betydning for en rekke personer, både som kilde til inspirasjon  og kreativitet, og som en nostalgisk tilbakevending til en nesten glemt musikalsk periode. Dette retro-fenomenet fikk en særlig betydning i det kreative homsemiljøet i San Fransisco på 1990-tallet.

Velkommen til åpningen av utstillingen Dreamsville i Rocheim Galleri torsdag 28.februar kl 19.00.

Utstillingen er et samarbeid mellom Rockheim og kulturhistorikerne Erik Castberg Tresselt og André Larsen Avelin. Den står til 24. mai 2013.