Publisert 9. desember 2010 av Terje Nilsen

Et lite stykke Titanic

De solgte millioner av plater internasjonalt, men spilte aldri på norsk jord. Titanic er et av de mest myteomspunnede norske bandene – og nylig fikk Rockheim en forundringspakke fra vokalist Roy Robinson.

I 1969 satte restene av The New Beatnicks kursen mot det store utland for å bli superstjerner. Det sto ikke på ambisjonene: Dette var ringrever i norsk musikkbransje, sugne på mer suksess. Etter en rundtur som brakte dem innom blant annet Israel og Danmark, etablerte de seg i Tyskland.

Frankrike og fyllmasse-suksess

Frontmann: Roy Robinson. Foto: Svein Boye Andersen

Men det var Frankrike som etter hvert skulle bli gruppens base. Da hadde de skiftet navn til Titanic.

Med fransk manager og platekontrakt med CBS lanserte de debutalbumet sitt, ”Titanic” i 1970. Den første singelen ble ingen umiddelbar suksess, så de forsøkte seg med singel nummer to, ”Sing fool sing”. B-siden på den var ”Sultana”, en låt som i utgangspunktet ble ment å være fyllmasse. Men takket være den engelske DJ’en Emperor Rosko som begynte å spille b-siden, ble etter hvert ”Sultana” en megahit av de sjeldne. Ikke bare i Europa, men over hele verden.

Les mer om Titanic her.

Jetsetliv og stjerneantrekk per luftpost

Senere fulgte det flere plateutgivelser og turneer. Bandmedlemmer kom og gikk, og Titanic ble en del av et jetsetliv mange misunte dem. Bandet levde til fulle ut myten om sex, drugs & rock’n roll.

Gruppens vokalist, engelskmannen Roy Robinson, har etter oppfordring fra Rockheim vært på loftet og funnet frem minner fra det søte liv da han sang med bandet. Forleden dukket nærmest hele antrekket hans fra det glade 70-tallet opp. Skinnbuksa, vesten og beltet hadde han tatt vare på, og det er nå overlevert til Rockheim. Klær skaper folk, og et tøft image både er og var viktig for banda. Ikke minst har de påvirket motebildet. Og 70-tallet var slengbukser og skinnvest viktige ingredienser.

Robinson kunne også opplyse at han verken fant bilder eller plater, og at disse klærne var det eneste han hadde igjen fra Titanic-tida.

Vi takker Roy Robinson for bidraget.

Disse var også innom Titanic: Janne Løseth, John Lorck, Kenny Aas, Kjell Asperud, Tore Syvertsen, Helge Grøslie, Eric Siggs, John Williamson, Andrew Poulton og Pete Atkin.

Les mer om Titanic i Rockipedia.