Publisert 26. januar 2010 av Magne Gisvold

Femten norske til South by Southwest

SXSW har invitert femten norske artister til gigantfestivalen i Austin, Texas. Et svært lite antall i SXSW-sammenheng, men uansett ypperlig eksponering av norsk musikk.

«Det begynner å bli en vane at norske artister gjør seg bemerket under bransjefestivalen South By Southwest», skriver Farojournalen. Ikke til å kimse av at norske artister får oppmerksomhet, med tanke på at de konkurrerer om publikum med en horde av andre band. (Den lenka viser for ordens skyld bare artistene på festivalens første dag!)

SXSW arrangeres 17.-21. mars. Disse norske artistene er valgt ut til det offisielle programmet: Bigbang, Casiokids, Cocktail SlippersDeleted Waveform Gatherings, Eva & the Heartmaker, Julian Berntzen, LidoLido, Pirate LoveThe Low Frequency in Stereo, The Megaphonic Thrift, Thunderbolt, UngdomskulenUnni Løvlid, Vreid og William Hut.

NB! Flere av disse artistene og bandene mangler eller har mangelfulle Rockipedia-artikler. Bidra gjerne til Rockipedia ved å opprette og/eller redigere biografier!

«Tre av de norske artistene vil også få muligheten til å vise seg frem gjennom å opptre på en dagfest i regi det velrenommerte bladet Filter Magazine og Innovasjon Norge, hvor Music Export Norway har fungert som rådgiver», skriver Farojournalen også på sin nettside.

Ballade.no rapporterer i en annen artikkel at Music Export Norway også lykkes med sin satsing i London. Det blir spennende å følge MEN sitt arbeid videre!