Publisert 4. november 2013 av Audun Hagen

Four Jets inn i Hedersveggen

Den er en stor ære for oss å erklære Four Jets innlemmet i Hedersveggen på Rockheim!

En stor skare venner og fans, og ikke minst et tallrikt band, møtte opp på Rockheim fredag 1. november for å overvære den offisielle inntredenen i Hedersveggen, som er et synlig bevis på gruppas popularitet og betydning i norsk populærmusikks historie, før hele gruppen fikk en omvisning av Rockheims Terje Nilsen i hovedutstillingen.

Four Jets er en av de virkelige veteranene i det trønderske musikkmiljøet. Med knebukser og hvite kelnerfrakker entret de trøndersk showbiz i allerede i 1963, med Saunters og Shadows som sine store forbilder. Siden det er merittene mange: flere seirer i den gang så prestisjefylte Trøndersk Mesterskap i Rock, flere titalls førsteplasser på Norsktoppen (fra 1973 til 1979 lå de 70 uker på Norsktoppen), diamantplater, gullplater, sølvplater, flere stilskifter og svært mange har vært innom bandet – noe bandbildet i denne saken indikerer. Bildet er tatt av Arne Nordtømme, og fra venstre har vi: Erling Johansen, Liv Mylius, Kai Biermann, Per Arnt Tødaas, Tor Brovold, Bjørn Eggen, Jens Petter Søreng, Bente Smaavik, Svein Strugstad, Anita Bogen, Steinar Krokstad, Odd Reitan, Stein Haanshus, Arne Holst og Lars Måløy.

Four Jets har holdt på så lenge at det ble litt diskusjoner om hvilket tiår i Hedersveggen de skulle inn i – men de endte altså på 80-tallet, der de nå kan beskues av alle våre besøkende på Det nasjonale museet for populærmusikk.

Her kan du se mer av Four Jets’ karriere:

  • Atle Kristiansen

    Hvor kan man få kjøpt sangene deres? Albumet «Til Alle» ligger ute digitalt på enkelte musikkmedier, men det er jo mye annet også som jeg håper vil bli gjenutgitt etter hvert…