29.11.2012
Publisert 18. september 2012 av Lars Gunnar Eggen

Rockheim Galleri: Style and Content – Kim Ramberghaug

Kim Ramberghaug har siden 2007 dokumentert og portrettert hiphopmiljøer i Trøndelag. Velkommen til utstillingsåpning og boklansering, med lyd fra G.O.D.S. og Fremmed Rase!

Style and Content
Foto: Kim Ramberghaug
Rockheim Galleri 29.11.2012-18.02.2013

Kim Ramberghaug (f. 1973) har siden 2007 jobbet med et fotoprosjekt der han dokumenterer og portretterer hiphopmiljøer i Trøndelag. Gjennom portrettene forsøker Ramberghaug å vise hvordan de ulike aktørene selv bruker og tolker hiphopkulturen. I tillegg til å fotografere lokale hiphop-helter har Ramberghaug oppsøkt mindre kjente aktører og miljøer i Trøndelag. Høsten 2012 resulterer prosjektet i fotobok og galleriutstilling på Rockheim.

Som i sitt forrige bokprosjekt, The Heart is a Lonely Hunter (2010), fanger Ramberghaug også denne gangen menneskets ensomhet. Denne fotografiske ensomheten tydeliggjør både det individuelle og det universelle, den fremhever de enkelte motivene og skaper en underliggende stemning som knytter fotografiene og miljøene i prosjektet sammen. Uttrykket kan beskrives som samtidig hverdagslig og poetisk, lokalt forankret og stedløst – litt som hiphopen selv. Hiphop fra Trøndelag blir på denne måten en del av en større virkelighet.

Velkommen på utstillingsåpning og boklansering på Rockheim 29. november kl. 19.00. På dette arrangementet får du vite mer om prosjektet, fotografen vil være tilstede, og det blir musikalske innslag med G.O.D.S og Fremmed Rase. Ellers blir det øl og trøndersk hiphop i Rockheim Panorama. Vel møtt!