Publisert 21. juni 2013 av Audun Hagen

Hanne Krogh leder Hall of Fame – Du kan bli med på festen!

Den folkekjære artisten Hanne Krogh skal lede årets Hall of Fame-seremoni i Trondheim 20. august, der Lillebjørn Nilsen, Nora Brockstedt og Anne Grete Preus skal innlemmes i Rockheim Hall of Fame.

Årets seremoni blir tidenes mest storslåtte Hall of Fame-show i Trondheim, i en festpyntet storsal i Clarion Congress & Hotel, et steinkast fra Rockheim.

En rekke artister, både unge og fremadstormende, etablerte og landekjære, i tillegg til markante kulturpersonligheter, vil være med å hylle artistene som skal innlemmes, med ord og toner. Flere av de allerede innlemmede artistene kommer også. Ettersom gjestene skal være en overraskelse for Lillebjørn, Anne Grete og Nora, vil vi ikke gå ut med navn på disse på forhånd.

Men vi lover et spektakulært show og nå har også du sjansen til å bli med på festen. Rockheim legger ut et visst antall billetter til salg i resepsjonen på museet (fra nå) og på Billettservice (fra 24. juni). Pris per billett er 200 kroner.

Seremonien vil også sendes på TV2 lørdag 31. august klokken 20, slik at hele norges befolkning får være med på hyllesten.

Hanne Krogh sier selv hun synes det en stor ære å lede seremonien.

– Rockheim ble hva jeg drømte om at det skulle bli: Et museum over norsk populærmusikk på tvers av sjangere og uttrykk. Innenfor disse veggene er det plass til enhver som har erobret nasjonens hjerter – fordi evnen til  å berøre, fenge, motivere og gi liv verdsettes høyere enn det som til enhver tid måtte være kulturpolitisk riktig. Derfor er det en stor ære å få lede årets Hall of Fame-seremoni, sier Hanne Krogh.

Direktør ved Rockheim, Petter Myhr, er storfornøyd med at Hanne Krogh tar jobben med å lose oss gjennom showet.

– Vi som var til stede på den aller første Hall of Fame-seremonien i 2011, glemmer aldri den fantastiske talen hun holdt for Wenche Myhre. Hanne Krogh er en meget dyktig og folkekjær artist. Hun er veldig flink med ord og har et vinnende vesen. Og hun har et nært og lidenskapelig forhold til norsk populærmusikk. Vi er kjempeglade for at det er nettopp Hanne Krogh som er konferansier for årets Rockheim Hall of Fame. Det kommer til å bli en uforglemmelig kveld når Nora Brockstedt, Anne Grete Preus og Lillebjørn Nilsen hylles i storsalen hos Clarion Congress & Hotel, tirsdag 20. august, sier Petter Myhr.

Her kan du se Hanne Kroghs tale til Wenche Myhre!

Selv har Hanne Krogh et godt forhold til de tre artistene som nå skal innlemmes i Hall of Fame, og sier følgende om dem:

– Anne Grete Preus er norsk rocks dronning. Hun er hel ved og kan knuse stein og smelte hjerter i samme linje. I tillegg er hun helt alene i verden om å være nettopp Anne Grete Preus. Ingen ligner.Klart hun fortjener sin plass i rockens Hall of Fame.

 – Nora Brockstedt var stor i en tid hvor det å synge var verdsatt. Hun var datidens rockestjerne – selv om rocken ennå ikke var funnet opp – og hadde en rytmeforståelse og timing nesten i klasse med Frank Sinatra. En treffsikker og kunnskapsrik  nominasjon til populærmusikkens Hall of Fame.

 – Kunsten å naturlig rime på kryss og tvers – og samtidig ha evnen til å se det store og viktige gjennom et hverdagsliv – er en gave ytterst få har fått. Lillebjørns kunst vil leve i generasjoner, og troverdigheten i stemmen løfter sangene helt inn i musikk-kunstnernes Hall of Fame. Han ønskes hjertelig velkommen, som den andre av flere høyaktuelle gitarkamerater.

Les mer om Rockheim Hall of Fame på hjemmesidene.