Publisert 26. september 2013 av Audun Hagen

Hva er Norges eldste band?

Halden Arbeiderblad omtalte 14. september bandet The Empty Bottles som Norges eldste band – til det motsatte er bevist.

The Empty Bottles startet i 1963, og har holdt det gående kontinuerlig siden. To av originalmedlemmene – Thor Eilertsen og Rolf Ganerød – er fortsatt med.

Stemmer det at The Empty Bottles er Norges eldste band, hvis kriteriene er at bandet må ha vært aktivt kontinuerlig, og minst ha ett originalmedlem intakt?

Si din mening i kommentarfeltet!

Les mer om The Empty Bottles i Halden Arbeiderblad.

 

 • Helge Geir Moen

  Kviknegutta er i full vigør og passerte nylig 60 år !

  The Falcons med sine orginalmedlemmer fra 1961.

 • Helge Geir Moen
 • Mattias Daniel Damsgaard Woods

  OLE IVARS er Norges eldste band! 50 år i 2014 og med hele TO originalmedlemmer inntakt!

 • Sigmund Wehager

  Killingbergs er et norsk familieband fra Leksvik i Nord-Trøndelag som ble startet i 1925 av Boye Asbjørn Killingberg.

 • Arnstein Killingberg

  Killingberg’s Orkester ble startet av min far Boye Asbjørn Killingberg i 1928, og vi er fortsatt aktiv. Jeg er yngste sønn , og i mars d.å. var det 50 år siden min første opptreden i orkestret. Vi har brukt familienavnet Killingberg i alle år. Asbjørn spillte fiolin og trekkspill. Han var en allsidig musiker, og på 30-tallet en av datidens «pop »
  Asbjørn døde på senen 16. Januar 1993. Vi har vært og er fortsatt 2 til 3 generasjoner Killingberg sammen på senen samtidig. Vi har også delt oss opp i forskjellige settinger og spillt på 3 ulike arr. på samme kveld. I 2008 feiret vi 80- års jubileum der vi inviterte alle som har vært innom orkestret. Det vart ca 80 personer. Asbjørn hadde elever på forskellige instrumenter, og noen av dem fikk bli med orkestret i starten av sin kariere. Heim hos oss har musikken vært i høysetet bestandig. Når vi har familieselskap er det bestandig med instrumenter. Det kan bli problematisk i blandt å få noen til å sette i fra seg instrumentet for å danse med de få stakkera’n som må hør på oss. Jeg har mange historier om orkestret, så det er bare å ta kontakt.

  Mvh.
  Arnstein Boye Killingberg