20.04.2013
Publisert 7. mars 2013 av Kristian Larsen Moen

Kosmorock med Knut Schreiner

Lørdag 20. april blir en fryktelig morsom og lærerrik dag på Rockheim!

Turbo-gitarist og musikkfagmann Knut Schreiner vil være tilstede for å introdusere alle filmene, som vises på Rockheim som en del av Kosmoramas Kosmorock-program.

Følgende filmer vises under Kosmorock (trykk på filmtitlene for mer info om hver film i Kosmoramas katalog)

Kl. 12:00 – Sayonara Elverum
Elverumsbandet Team me skal spille i Japan for første gang. Vi får være med når de møter fansen, noen mer dedikert enn andre.

Kl. 13:00 – Big Star – Nothing Can Hurt Me
En film om bandet mange kalte den fjerde B-en i rockehistorien, etter Beatles, Beach Boys og Byrds. Vi får høre den ukjente historien om musikkelskernes favorittband, og den tragiske fortellingen om gruppas to «kreative genier».

Kl. 15:30 –  Can’t Stand Losing You
En røverhistorie om hvordan Andy Summers tilfeldigvis endte opp med å overta gitarjobben i et punkband som senere skulle bli The Police.

Kl.  18:00 – Sound City
Sound City er en underholdende, pasjonert, ukomplisert og stjernespekket film, regissert av Foo Fighters-sjef Dave Grohl, og sentrert rundt det legendariske studioet Sound City i Los Angeles.

Arrangementet begynner klokka 12:00 (Rockheim åpner dørene 11:00)

Billetten koster 100,- og fås kjøpt i billettluken på Trondheim kino og på nett.

 

Om Kosmorock fra Kosmoramas katalog:

Båndene mellom film og musikk i Trondheim blir stadig tettere, med Kosmorama som en av flere pådrivere. Vårt spesialprogram KosmoRock gir et større rockefilmatisk perspektiv til byen med musikken i sitt hjerte, og festivalens faste samarbeid med Rockheim videreføres og utvides. I år har vi med oss Knut Schreiner til å lose oss gjennom et rikholdig program på Rockheim lørdag 20. april. Gitaristen Schreiner er kjent fra Turboneger, Kåre & The Cavemen, Euroboys og Mirror Lakes, skribenten og fagpersonen Knut er en stadig mer publisert og profilert musikkdebattant i aviser, nettmedia radio og fjernsyn. Sammen snakker vi om populærmusikkens historie(r) via filmer om Big Star, Sound City-studioet i L.A., The Police og Team Me på Rockheim.