Publisert 5. desember 2011 av Espen Mindrebø

Kurs i digitale lydopptak og storytelling

Kurset er praktisk rettet og avholdes 8.- 9. februar 2012 på Rockheim. Det skal føre til at materialet det jobbes med kunne publiseres på kurset, og sånn sett bidra til mer digitalisert innhold blant annet på Digitalt fortalt.

Hovedfokuset vil være på kombinasjonen av lyd og bilder, med hovedvekt på lyd.

Resultatet fra kurset skal bli en formidlet fortelling, og publiseres på Digitalt fortalt. Det kan selvsagt være en lydfil, og en liten tekst og bilde i tilknytning til lydfilen. For å få dette til må institusjonene ta med seg det materiale de har tenkt å basere aktiviteten i kurset på. Vi vil ha hovedfokus på å lage gode historier og gjøre egne opptak av stemme.

Målgruppe: Kurset tilbys i tilknytning til prosjektet Digitalt fortalt, så hensikten er å lære personer/ institusjoner som lager digitale fortellinger mer om hvordan man jobber med lyd.

Dag 1:

10.00-10.30 Digitalt fortalt og Natur og kulturreiser, kort presentasjon av Kulturrådet

10.30-12.00 Å fortelle en god historie – storytelling, foredragsholder fra NRK Tyholt

Innføring i grunnleggende prinsipper for å fortelle gode historier på 2-4 minutter. Ulike forteller teknikker og hvordan styre et intervju. Foredragsholdere: Stian Eliassen (årets Radio-DJ 2011) og Stian Blipp (reporter i Osenbanden og standup-komiker)

12.00-13.00 Lunsj på Rockheim

13.00-14.30 Praktisk arbeid: Kurs i opptak av lyd, foredragsholder Stian Blipp og Stian Eliassen

Edirol opptaker eller lignende digitale lydopptagere kan benyttes. Det er også mulig å bruke internmikrofon på PC eller mac. Vi vil i hovedsak jobbe med lydmateriale fra arkiver, men det blir også aktuelt å gjøre egne lydopptak. Dersom noen ønsker å ta meg seg eksisterende lydmateriale, må man gi beskjed til arrangøren om det i forkant.

14.30-14.45 Kort pause med kaffe og frukt

14.45-16.30 Praktisk arbeid: Lydopptak og behandling, veileder Espen Mindrebø, Rockheim

16.30 Omvisning på Rockheim

Dag 2:

09.00-12.00 Praktisk arbeid: Lydbehandling, veileder Espen Mindrebø, Rockheim

12.00-13.00 Lunsj

13.00-15.00 Praktisk arbeid: Lyd, bilder og kombinasjoner. Nå ferdigstiller vi, veileder Jens Ski, Ringve og Espen Mindrebø, Rockheim. foredragsholder Jens Ski, Ringve og Espen Mindrebø, Rockheim.

Alle må ha med egen PC eller Mac med det fritt nedlastbare programmet Audacity. Nå skal vi starte arbeidet med å lage digitale fortellinger.  Nå skal vi lære å redigere lyd og lage en digital fortelling der vi kombinerer lyd og bilde.

Klikk her for å melde deg på!