Publisert 15. april 2010 av Terje Nilsen

Massiv prog-mønstring i Bodø

Aunt Mary, Ruphus, Junipher Greene og Høst samles på samme scene 14. august. For den som er glad i progrock, er det møteplikt i Bodø denne sommeren!

I utgangspunktet er det ikke Rockheims misjon å fronte enkeltstående arrangementer, men når Reinsletta Progrock-klubb klarer å mønstre fire av de desidert største norske 70-tallsbandene på én scene, så klarer vi ikke å sitte stille.

Har holdt grepet

Progrocken er en musikkstil som gjennom flere tiår har greid å beholde posisjonen som en vital sjanger, og samtidig holde på fansen. Til tross for trender og nye stilarter har den greid å forbli spennende og nyskapende, og nye band har kommet til. Ikke minst ute i Europa har progrocken en sterk posisjon, fortsatt. Norske band fikk sin inspirasjon tidlig på søttitallet av engelske band som blant annet King Crimson, Camel, Hawkwind og Gentle Giant, men satte selv standarden da de startet opp.

Solid norsk miljø

Norge har alltid hatt sterke kort på hånda innen denne sjangeren. På søttitallet, da progrocken for alvor slo rot, forsterket vi denne posisjonen. Grupper som Aunt Mary, Junipher Greene, Høst, Ruphus og flere andre boltret seg på internasjonale scener, og både Ruphus og Aunt Mary gjorde utlendinger av seg.

Ruphus slo seg ned i Tyskland mens Aunt Mary gjorde dansker av seg. Faktisk så var de med på å sette standarden på progrocken med kvalitet og stor musikalitet. At disse gruppene derfor fikk egne plateutgivelser i blant annet Tyskland, Japan og USA er derfor ikke overraskende. Og disse skivene er faktisk høyt verdsatt den dag i dag og for samlerobjekter å regne.

Rock for viderekomne

Progrock er rock for viderekomne, og at disse fire gruppene spiller på torget i Bodø 14. august er intet mindre enn en liten begivenhet. Vi har fått vite at konsertene kommer til å bli behørig dokumentert, noe som varmer museumshjertene våre.

Les mer om bandene i Norsk pop- og rockleksikon:

Aunt Mary

Ruphus

Junipher Greene

Høst

 • Kjell Dahl

  Dette blir en fantastisk mulighet til å minnes 20-årene (for min del) Jeg husker Høsts 2 kvelder på Polar Disco..ikke full, men du verden for et band. Aunt Mary på Fram kino var også stort. Tror det var fritidskontoret som arrangerte den 🙂

  I’ll be there!!

 • Kriss

  Det hadde vært stas å få med seg dette i «hjembyen» Bodø City, ja!

 • Rune Sundby

  Det er med stor glede jeg ser frem imot å få möte publikum i det vakkre Bodö en gang til. Det var lenge siden. Hele Ruphus er i gang med forberedelsene for at det skal bli en maksimal opplevelse både for publikum og oss på scenen. Vennlig hilsen Rune Sundby Ruphus

 • magne thomassen

  goth in himmel…..billettan e allerede utprinta. For en happening. Alle mine helter på en gang. det herre bi gigantisk. åsså i bodø, nord norge e best.

 • Arnfinn Wennberg

  kor får man kjøpt billetta

 • Dansken
 • willy mortensen

  Vi kommer fra Tromsø,vi kjenner besøkstida vår.

  Willy & Stein

 • Geir S

  Helt fantastisk, men hvor lenge spiller hvert band? Utrolig at man vil få oppleve kremen av disse banda samla slik. All honnør til arrangørene, håper publikum i nord kjenner sin besøkelsestid.

  Noen som vet rekkefølgen ikveld?

  Helt nytt for meg dette og fikk høre om det idag da noen sa det hadde blitt nevnt på nitimen.

  Håper noen tenker på oss på østlandet og booker inn tilsvarende lineup veldig kjapt nå:-)

  Få med Popol Ace med Asa Krogtoft også til neste år der oppe.

  Nå får jeg endelig håpe Hans Tore Bjerkås med Per Kristian Olsen bak spakene har fått rigga til et dokumentasjonsteam for å forevige denne unike happeningen! Og at det kan bli en utgivelse av det hele til slutt enten hos Pan eller Nrk. Dette er kulturarv på høyeste plan.

  Lykke til ikveld gutter!