Publisert 21. september 2010 av Magne Gisvold

Motorpsycho-filmer på Rockheim

I regi av Trondheim Filmklubb settes Motorpsycho-filmene «Noorse Helden» og «This is Motorpsycho» opp på Rockheim onsdag 22. september.

Gled dere til musikkfilm med stor surroundlyd!

Info om arrangementet finner du også på Filmklubbens side på Facebook.

Visningene starter klokka 20, og er ferdig klokka 22.

Prisen er 50,- for medlemmer av filmklubben, 75,- for ikke-medlemmer. Betaler du inngangsbillett til museet (90,- for voksne) får du fri inngang til filmvisninga!

Om filmene

Noorse Helden

«Let them eat cake..»

I Noorse Helden følger vi de trønderske legendene i Motorpsycho på turné, i øvingsrommet, i studio, og vi opplever Bent Sæther, Hans Magnus Ryan og Håkon Gebhardt i et ærlig portrett av Svartlamon og bandmedlemmenes liv der. Fra rufsete hardcore til vestkystpop, filmen viser et band på en musikalske reise. En reise som har gjort bandet anerkjent langt utenfor Norges grenser.

Bandets frontfigur, Bent Sæther, leder kameratemaet inn på Svartlamon og gjennom dokumentaren, og vi får se innsiden av Dora, benyttet som øvingslokale med trommeslager Gebhardt for anledningen plassert inne i en fraktkasse. Filmene peker fram mot Svartlamon som kulturarena, og åsted for sosiale og økologiske eksperimenter.

This is Motorpsycho

«.. I can´t tell if it is the loudness or the drinking.. It is something primal that happens..»

This is Motorpsycho følger bandet på turne i Europa i starten av deres karriere. Her kan man få være med på ruta gjennom mellom-europa, og se et band i starten av sin musikalske reise. Med mer punkinstilling til bandvirksomheten enn senere i karrieren. I denne dokumentaren er det Motorpsycho som uslepen juvel, Bent Sæther med lange dreads spiller låter som «Nothing to say» og «Wearing your smell».

Filmen er tett på bandet, og forsøker å delta i artistlivet og den skapende prosessen. Det er åpenbart noe yngre musikere som kompromissløst pløyer gjennom Europa i sin søken etter en hellig rocke-gral, som kan finnes et sted mellom veien, scenen, hotellet og turnébussen.

(Begge omtaler fra Filmklubben.)