Publisert 21. mai 2010 av Vigdis Sjelmo

Musikkfest 2010 på Rockheim

Lyst på en sniktitt innenfor Rockheims vegger? Kom på musikkfest lørdag 5. juni og se et knippe fremadstormende, unge band på scenen!

Scenen på Rockheim blir tatt i bruk som en del av Musikkfest 2010, og på programmet står noen av de mest spennende unge trønderske bandene innen ulike genre som rock, hiphop, hardcore, jazzpop, rock, metall og indiepop.

17:00    Pats One, Lokal Stamme

17:45    Spring Collection

18:30    Pelagic

19:15    Like Rats from a Sinking Ship

20:00    Your Headlights are On

20:45    The Hate Colony

Rockheim samarbeider med ungdomsscenen i Ravnkloa under Musikkfest 2010; programmet i Ravnkloa er på dagtid, mens konsertene på Rockheim begynner klokka 17:00, og skal etter programmet være ferdige rundt 21:30. Arrangementet er gratis, og det er ingen aldersgrense – vi er derfor glade for å ønske musikkinteresserte i alle aldre hjertelig velkommen på konsert før selve museet åpner.

Det er bare sceneavdelingen som vil være åpent denne dagen. Scenen på Rockheim er spesialbygd for rock, og har en kapasitet på 350 personer. Mange snakker allerede om scenen og lyden, så de som ikke vil vente til den offisielle åpningen med å sjekke ut konsertsalen, har sjansen den 5. juni. Vi håper spesielt å se mange ungdom under 18 her denne dagen. Velkommen!

Program Musikkfest 2010

Om bandene

Pats One

Pats One

Pats One er egentlig fra Ullevål i Oslo, men har de siste 3 årene vært veldig aktiv i Trondheims hiphopmiljø der han har spilt mange konserter, arrangert jams og battles. Pats One jobber for tiden med å gjøre ferdig solomixtapen DFSF vol.1. Han blir også å finne i battles både live og på nett i løpet av sommeren gjennom SKEEZ TV (Oslo) og BUMP HEADS (Trondheim).

 Pats One er sjangermessig inspirert av 90-talls boom bap både i tekster og lydbilde. Teknikk, diksjon og rytmikk er tre sentrale virkemidler du legger merke til både på låter og på scene. Han er også sentral i gruppa BPM SKWAD som også har en demo til mastring i disse dager. Sjekk ut bandet på Myspace.

Spring Collection

Spring Collection er akkurat det du ønsker deg. Og sikkert noe du ikke visste at du ønsket deg også.

Spring Collection beskriver musikken sin som Rock/New Wave/Pop.

Hør bandet på Myspace.

Pelagic

Pelagic

Pelagic startet opp som band i november 2007, og består av Håvard Alvarez Herjuan på gitar og vokal, Eddie Johansen på bass, Espen Ellefsen på gitar og Vegard Pedersen på slagverk.

 Pelagic har spilt flere konserter i Trondheim de siste to årene, og i fjor ga de ut EPen Psychedelic Dreams. Bandet betegner musikken som Stoner-Rock/Metal.

Sjekk ut bandet på Myspace.

Like Rats from a Sinking Ship

Knuste jeksler, knekte kragebein, neseblod og en mosaikk av blåmerker: Like Rats From A Sinking Ship er uten tvil et av de mest forrykende livebandene i den norske undergrunnen. Bandet entret den norske hardcorescenen i 2008 med debuten SXY SXY GSW EP. Musikken befinner seg i et eksplosivt og suggererende skjæringspunkt mellom eksperimentell hardcore og elektro.

Like Rats From a Sinking Ship

Tross sin relativt korte fartstid har den nordnorske trioen rukket å bli et av landets mest hypede HC-band, de har startet sin egen label med full nordisk distribusjon. Bandet kan også vise til en aktiv turnévirksomhet både innenfor og utenfor norske landegrenser, de har spilt over 60 konserter i hele Europa. Av konserter her til lands er opptredener på Øyafestivalen og by:Larm to av høydepunktene.

Det siste halvåret har bandet utelukkende fokusert på å skrive nytt materiale, og til høsten starter innspillingen av deres kommende full-lengder i studioet Athletic Sound i Halden. Albumet skal produseres av den New York-baserte produsent-legenden Alex Newport (At The Drive-in, The Locust, Melvins, The Mars Volta, Two Gallants, Sepultura, 65daysofstatic, Death Cab For Cutie, System Of A Down, etc.).

Sjekk ut bandet på Myspace.

Your Headlights Are On

Your Headlights Are On

Your Headlights Are On er et friskt ungt band med masse herlig trøkk, amerikansk beat-poesi, lyden av gamle damplokomotiv og en helt spesiell nerve. Med et eksplosivt, uforutsigbart og ærlig uttrykk, er Your Headlights Are On definitivt blitt noe av det mest spennende Norge har å by på. Bandet er inspirert av artister som PJ Harvey, Radiohead, Bjørk og Hanne Hukkelberg.

Bandet har sitt utspring jazzlinja i Trondheim, og består av den eksentriske frontfiguren Ingrid Helene Håvik på vokal, Heida Karine Johannesdottir på tuba, Anja Lauvdal på rhodes, Lars Ove Fossheim på gitar og Hans Hulbækmo på trommer. Bandet har turnert og spilt mange konserter i Trondheim og Norge det siste året. Det neste som står på programmet for bandet er plateinnspilling og festivaljobber i sommer.

Skrevet om Your Headlights Are On: : ”…fengende riff og et særpreg man skal lete lenge etter hos et band. De serverte jazzinspirert indierock, og med musikkteknologiske virkemidler som FM-syntese og vreng både på instrumenter som tuba og vokal viste bandet at de absolutt har noe nytt å tilføye norsk musikk” (Under Dusken)… ”Stor dynamikk og variasjon gjør at musikken aldri står stille og blir kjedelig” (Adresseavisa).

Sjekk ut bandet på Myspace.

The Hate Colony

The Hate Colony

Det femhodede metallmonsteret The Hate Colony er for tiden midt i innspillingen av deres

etterlengtede debutalbum, men tar et lite avbrekk fra studio for å lage liv på årets Musikkfest på Rockheim! Bandet byr på heftig riffing, griserå vokal, og maskinpresise trommer. De betegner seg selv som en teknisk samspilt gjeng som ligger i toppsjiktet sammen med de mer etablerte metallbandene her til lands.

The Hate Colony er for øvrig også det nyeste tilskuddet i den stadig voksende “Trøndercore familien”. Etter bandets opptreden på årets ”Trondheim MetalFest” å dømme, vil dette bli en av de konsertene du ikke kan

gå glipp av under Musikkfest 2010. Vel møtt!

Sjekk ut bandet på Myspace, og på deres hjemmeside.

 • Spring Collection

  Spring Collection

  Spring Collection er et nasjonalt rockeband for pop og rock i Norge. Spring Collection har ansvar for å samle inn, ta vare på og videreformidle norsk populærmusikk i dag. Spring Collection er landets største forvaltere av norsk populærkulturarv. Bak live-preformancene foregår det både arkivering, forskning og forvaltning av norsk musikkhistorisk materiale.

  Deltakelse og samhandling er en viktig del av Spring Collections formidlingsfilosofi. Dette kommer ikke minst til uttrykk i våre tre opplevelsesrom. Her kan du:

  Lære å spille gitar med Spring Collection-gitarist La Skavern.

  Mikse hiphop-loops på proff-utstyr med Marcelius.

  Kjenne på hvordan det føles å stå foran en scene med to-tre fans.

  Spring Collection er da tydeligvis akkurat det du ønsker deg. Og sikkert noe du ikke visste at du ønsket deg også., selv om det er noe de tar avstand fra. Og i beskrivelsen av musikken til bandet, så stopper vel Spring Collection på rock. Det er de andre som trenger sub-kategoriene for å skille seg ut.

  Spander gjerne et godt måltid på byens vakreste ansikt, og avslutte det med en kaffekopp på en takterrassen.

  Spring Collection elsker deg!

 • nilstodal

  Ludvig Feuerbach hevdet i sin tid Spring Collection kun er menneskets projeksjon av seg selv og sine dyder på himmelen… Sigmund Freud hevdet Spring Collection er en psykose og bør behandles med kokain… Karl Marx mente Spring Collection ville forsvinne av seg selv etter revulosjonen, mens Lenin hevdet det var nødvendig å aktivt bekjempe dem…

  • Spring Collection

   Feuerbach var og er en drittsekk! Descartes leverer følgende replikk: «Det faktum at jeg vet at Spring Collection eksisterer og er fullkommen, betyr at jeg kan ha tillit til Spring Collection. Spring Collection vil ikke som den onde musikken, bedra meg. Forutsatt at jeg gjør det som kreves av meg, er oppmerksom og gjennomfører den disiplinerte tenkningen som kreves av meg, kan jeg være sikker på at alt det som fremstår klart og tydelig for meg, er sant – selvfølgelig ikke ved sansene, som jeg allerede vet bedrar, men ved min ånd, den delen av meg som både begriper Spring Collection og også matematikk, noe sansene ikke kan»

 • nilstodal

  Problemet hos Descartes sitt resonement er jo at han ikke stoler på sin egen tenkning, sin egen erfaring, sin egen eksistens – han om det. Hans filosofi forutsetter Spring Collection – slik unngår han den eksistensielle krisen som jo følger av hans søken etter svar hvor ingen svar finnes. Tanken er ikke nok; erfaringen er ikke nok, han stoler ikke på dem, stoler ikke på seg selv; Descartes tviler men trenger sårt noe å ha tillit til, for i så måte å kunne ha tillit til sin egen tvil. Camus snakker om menneskets desperate rop og naturens øredøvende stillhet til svar… hvorav mennesket skaper sine egne svar; men disse er ikke forutgående for mennesket selv og dets erfaring; det utledes av ropet. (Her er det fristende å trekke inn Feuerbach igjen, men det vil nok fort fremstå som et litt for åpenbart forsøk på å skulle harselere med forrige innlegger, da Feuerbach jo har sine åpenbare svakheter som her bare vil virke forstyrrende – skjønt; hans betydning for utviklingen av det materialistiske historiesyn og derav hans rolle som en av foreløperne til sosiologien som fagområde er absolutt verdt å ta med seg… Descarte har på sin side bare gitt oss flere filosofer, og er det noe verden ikke trenger…) – Misforstå meg ikke; jeg mener ikke å si at Spring Collection er noe mindre reelle, eller virkelige om du vil, enn alt annet, for Spring Collection «er» visserlig – men de er ikke landets største forvaltere av populærkulturarv – og om noen, som Descartes, har så lite tillit til seg selv og sin erfarte virkelighet at de gjennom et eller annet tåpelig (om enn logiskt, for all del, men så finnes det jo et utall logikker) resonnement velger å støtte seg på Spring Collection – for derav å kunne slå seg såpass til ro med det faktum at de selv eksisterer, at de faktisk klarer å forholde seg til det på en nogenlunde, la oss – da jeg ikke har tid til å tenke ut et bedre begrep – kalle det; rasjonell måte – det vil si; leve, som i; utfolde seg; erfare; relatere; være…

 • nilstodal

  så dem om det…