12.05.2013
Publisert 19. april 2013 av Audun Hagen

Muzika – A Cappellissimo og Jovan Pavlovic

 

Søndag 12. mai kl. 19:30 inviterer kammerkoret A Cappellissimo og Jovan Pavlovic inviterer til konsert i foajeen på Rockheim.

Kvelden er hovedsakelig viet til populærmusikk fra Balkanområdet. Derav konsertnavnet, fra serbisk музика.

Spesielt serbisk musikk blir godt representert, men du vil også få høre stykker fra bl.a. Bulgaria og Makedonia, samt den tradisjonelle romanisangen ”Djelem, djelem” i et flott korarrangement av Pavlovic.

Med sistnevnte bak trekkspillet, blir det garantert en rytmisk og fengende stund mellom de massive murveggene i det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock.

Målet er at musikken skal få øregangene til å krible av fryd. Rytmefoten vil neppe stå stille ett sekund, men det kan hende at den vil slite med å henge med i svingene når de skjeve taktartene for alvor gjør sitt inntog. I så fall er det nok best å slutte å tenke, og heller bare føle musikken som brer seg gjennom lokalet. Velkommen på konsert!

Billetter kan forhåndskjøpes via korets medlemmer, eller kjøpes i døra.

Pris 150,-/100,-

 

Mer om konserten

A Cappellissimo og dirigent Grete Daling har lenge hatt lyst til å gjøre en konsert med balkanvri. I tillegg til at repertoaret er knyttet til et geografisk område, er det like fullt knyttet til et karakteristisk tonespråk med skalaer og forsiringer som ikke akkurat er hverdagskost for det gjennomsnittlige norske øret. Sjangeren representerer også en sangstil der den skarpe og nasale lyden er en framtredende og naturlig del av lydbildet. Tonespråket og sangstilen inspirerer til å servere publikum flere eksotiske smakebiter, blant annet et egyptisk og et baskisk stykke som kler koret veldig godt.

Aktørene

Kammerkoret A Cappellissimo er et ambisiøst blandakor med 30 medlemmer, som har ambisjoner om å levere kormusikk på et høyt nivå. Koret søker stadig nye utfordringer gjennom et variert og spennende repertoar, med ulike sanglige utfordringer og konsepter. Komfortsonen spenner fra salsa til klassisk musikk, med en svipptur innom både folkemusikk og joik.

Korets dirigent er Grete Daling, godt kjent i det midtnorske kormiljøet. Daling har gjort seg bemerket ved at hun bruker såkalt komplett sangteknikk i innstuderingen av ulike typer kormateriale. I tillegg til å jobbe fast med kammerkoret A Cappellissimo, kan Daling vise til å ha dyrket fram flere flotte prosjektkor i regi av bl.a. Norges korforbund.

Jovan Pavlovic er opprinnelig serbisk, født og oppvokst i Beograd, men har bodd mange år i Trondheim og studerte på musikkonservatoriet ved NTNU. Der fordypet han seg i Balkan- og sigøynermusikk, en stilart han har gjort seg bemerket i både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Han er nok mest kjent for å ha etablert Trondheimsbandet Bengalo, og for sitt nåværende virke i Urban Tunélls Klezmerband. Sammen med Rasmus & Verdens Beste Band har han vunnet Spellemannprisen to ganger. Pavlovic ble i 2010 utnevnt til fylkeskunstner i Sør-Trøndelag.