Publisert 10. oktober 2013 av Audun Hagen

Norske hits på Billboard – del 1

Ylvis fortsetter å klatre på hitlistene i USA, og gikk denne uken opp til en imponerende 6. plass. Rockheim har sett på noen andre norske suksesser gjennom tidene.

Av Arvid Skancke-Knutsen

Vi starter i mai 2009, da Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam i Madcon klarte å komme inn på en 89. plass på Hot 100-listen. Beggin’ var en nyinnspilling av en hit med Frankie Valli og The Four Seasons fra 1967, og er på albumet So Dark The Con Of Man.

 

Fem år før var det Maria Mena som bragte oss litt internasjonal berømmelse. You’re The Only One stoppet på 86. plass på de amerikanske singlelistene i juni 2004. Maria Mena fikk i den forbindelse også opptre på det prestisjefylte David Letterman Show.

 

Flere norske artister på M: I 2000 var det M2M som sto for tur. Mirror Mirror nådde en solid 62. plass  dette året. Og det var ikke en gang den største hiten til Marion Ravn og Marit Larsen i USA.

Norsk musikk gjorde ikke så mange innhugg på Hot 100-listen på 1990-tallet. Det store unntaket var jentebandet The Tuesdays, som opprinnelig var fra Larvik. It’s Up To You gikk helt til en 55. plass i 1998, og lå ti uker på Hot 100. Opprinnelig kalte bandet seg The Tuesday Girls.

a-Ha er den største norske popgruppen gjennom tidene, og skal ha solgt godt over 40 millioner album. Cry Wolf var hentet fra andrealbumet Scoundrel Days fra 1986, og ble trioens tredje og siste Hot 100-notering i USA. Den stoppet opp på en 50. plass.

Vi har holdt norske låtskrivere og produsenter utenfor i denne omgang.

Her kan du lese andre og siste del av denne artikkelen på våre hjemmesider, der Rockheim teller opp til a-Has legendariske førsteplass på Billboard-listen i 1985.