Publisert 16. april 2010 av Marit Jordanger

På radaren: uke 15

Norsk musikkliv spruter av aktivitet, og Rockheim ønsker å gjøre det lettere for deg å følge med. Her får du ukas viktigste hendelser hver fredag. Uke 15 har stått i rockens navn, for makan til pyro skal du lete lenge etter.

Vi har lagt bak oss ei uke som ikke har bydd på mange store bomber, men derimot en fresende vulkan. Metallica-fansen kommer seg ikke hjem fra konsert, men kan trøste seg med flere nye norske utgivelser denne uka. Dessuten har vi fra Bodø fått en gledelig melding om norsk progrock av edel årgang.

Fra verdensveven:

Gitarkameratene er ute på turné igjen, og har samtidig gitt ut et 20 år gammelt konsertopptak. Kanon er en god dokumentasjon på hva kvartetten står for på scenen.

Ida Marias oppfølger til debuten Fortress Round My Heart (2008) jobbes fram ved hjelp av produsenter og låtskrivere som blant annet har Kiss, Bon Jovi, Pink, Weezer og Katy Perry på skrytelistene sine. Hovedprodusent er Butch Walker.

Finn Kalvik og Erik Fosnes Hansen har kommet med nytt album. På Neste stasjon Grorud tar forfatteren og visekunstneren felles utgangspunkt i en oppvekst i bydelen Grorud i Oslo.

Karpe Diem er ute med sitt tredje album som har fått tittelen Aldri solgt en løgn. Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid byr her på ung livsvisdom og tanker om både musikkbransje, familie og religion.

Ellers skaper askeskyen fra Island problemer for en del musikkarrangementer, blant dem Nidaros Bluesfestival i Trondheim, Raga Rockers i Tromsø og Motorpsycho i Bergen. Og for mange fans på vei hjem fra Metallica-konsert har asken ført til en ekstra kronglete retur. Fansen var kanskje klare for pyro, men neppe så mye som Eyjafjallajökull har å by på. Vi håper det ordner seg på best mulig måte for de involverte.

Fra rockheim.no:

I Bodø har Reinsletta Progrock-klubb skutt, ikke en, ikke to, men fire gullfugler til sitt arrangement 14. august i år. På Bodø Torg står da 70-tallets mastodonter Ruphus, Høst, Junipher Greene og Aunt Mary klare til å begeistre alle progrock-entusiaster. Saken i sin helhet finner du her.

I vår runde med presentasjoner av Rockheim-skribenter hadde turen denne uka kommet til Rune Halland. Han har fungert som sporhund for Rockheim da han skrev biografier om band som ble oppløst for nesten 50 år siden.

Hva har vi så å glede oss til neste uke? Legg inn kommentar under og tips oss om vikige hendelser!

God helg!