Publisert 23. april 2010 av Magne Gisvold

På radaren: Uke 16

En av landets største helter, Gustav Lorentzen, har gått bort, noe alle medier også er sterkt prega av. I tillegg til vår alles «Ludvigsen» har Karpe Diem, Hurra Torpedo og Marte Valle fått oppmerksomhet av ymse slag.

Gustav Lorentzen, 1947 – 2010. Som de aller fleste nå har fått med seg, døde Gustav Lorentzen onsdag 21. april. «En stor artist og et stort menneske har gått ut av tiden», skriver Rockheims prosjektleder for rockhistorie, Terje Nilsen. (Les hele teksten her.)

Produsent og rapper i Gatas Parlament, Don Martin, har laget en hyllestmiksteip, som du kan høre her.

Spillelister i Kringkastingsrådet. I dag har Kringkastingsrådet diskutert spillelistesystemt til NRK radio, og debatten ble sparket i gang av visesanger Louis Jacoby.

Kort oppsummert var rådet skeptisk til konsentrasjonen av makt i P1s musikkredaksjon, og etterlyser mer åpenhet rundt arbeidt til redaksjonen, samt vurdering av muligheten for å åpne opp for større mangfold. Blant annet mener Knut Haavik at musikken er for snever i P1 (og benyttet også anledningen til å bekymre seg for at engelsk og urdu skal ta over det norske språket).

NRK fikk også skryt fra rådsmedlem Kristin Jensen for sin Urørt-tjeneste, som er en portal for nyetablerte norske band.

Diskusjonene i K-rådet streames live, og legges kontinuerlig ut på denne sida.

Fra Spellemann til X Factor. «Marthe Valle (28) har vunnet den gjeveste prisen i norsk musikkbransje. Nå har hun meldt seg på realityprogrammet X Factor», melder VG.

Nok gjøgleri. Karpe diem har høstet mye god kritikk for «Aldri solgt en løgn». «Med tredjealbumet «Aldri solgt en løgn» håper Karpe Diem å komme gjøgler-rappen til livs», melder VG.

Hvitevareknusing. Hurra Torpedo tar misjonen sin på alvor, og får unger til å være med og knuse hvitevarer. Rart de ikke har tenkt på det før?

80-talls punk og undergrunn. Med spesiell kompetanse på punk- og undergrunnsband fra 80-tallet har japanologen (!) Anders Moe skrevet et stort antall tekster til Rockipedia og Mediateket.