Publisert 11. juni 2010 av Rockheim

På radaren: Uke 23

Bel Canto gjenforenes. Døgnvillfestivalen har klart å få Bel Cantos originalbesetning, altså med Geir «Biosphere» Jenssen til å spille en enkeltstående konsert! Det melder Dagbladet. – Uten Bel Canto ville vi nok aldri fått noe Röyksopp, eller Lene Marlin, for den del, mener festivalsjef Hogne Rundberg.

Johansen, Jenssen og Drecker igjen. Bel Canto startet i 1986, men det er likevel over 20 år siden siste opptreden med original besetning. Døgnvillfestivalen har dermed all grunn til å være stolte over å presentere gjenforeningskonserten på årets program.

Turnépsycho. Ballades Carl Kristian Johansen har fulgt Motorpsycho på europaturné. Et dypdykk i bandets historie, med spesielt fokus på bandets utferdstrang og utviklingen av Motorpsycho som et liveband, kommer i to artikler på ballade.no.

«…stadig på offensiven». Mer norsk rockhistorie som er aktuell: Aunt Mary-gitaristen Bjørn Christiansen holdt konsert forrige helg. Ballade-journalist Jens Magnus sier at han var full av beundring for Aunt Mary på 70-tallet, og ser ut til å ha beholdt denne etter «Bjørn Krisa Band»-konserten på Edvards i Sarpsborg. «…en særegen kombinasjon av tradisjon, rutine, nyvinning og eksperimentering. Og mannen er fylt 60!» jubler Magnus.

En sjuer. Unni Wilhelmsen slipper den nye plata 7, og sier i et intervju med Dagbladet at hun kommer nærmere publikum gjennom å synge på engelsk på plate. Den forrige plata var med norske tekster, og selv om hun fortsatt liker å skrive på norsk, mener hun at det fungerer bedre live enn på plate. 7, illustrert med terningkast 6 og terningkast 1 på for- og bakside av Wilhelmsen selv, inneholder også hennes versjon av Joni Mitchells «Both sides now». Plata får god mottakelse av Aftenposten, mens VG er mer lunken i sin kritikk.

Andre anmeldelser denne uka er Purified in Blood sin «Under black skies» som får femmer i Dagbladet. Innholdet på Hellbillies sin nye plate «Leite etter lykka» omtales som «fritt for gammelmannstendenser» i Dagbladet. Marte Wulff «Handler i selvforsvar» og skriver norsk musikk i København, men treffer bare midt på treet hos VG-kritikeren.