Publisert 17. oktober 2013 av Audun Hagen

Pattie Boyd til Rockheim

 27. mars kommer Pattie Boyd til Rockheim for å åpne en stor fotoutstilling, med bilder tatt av Boyd som aldri har vært vist før.

–       Prisoners!

Det var fotomodell Pattie Boyds eneste replikk i Beatles-filmen A Hard Day’s’Night i 1964, og George Harrison falt pladask. De giftet seg i 1966 og Pattie Boyd var sterkt tilstede under hele Beatles-perioden. Senere giftet hun seg med gitarguruen Eric Clapton og det er få i rockehistorien som er så mytebesunget som Boyd. Blant mange kjente låter: ”Wonderful tonight” og ”Layla” av Clapton og ”Something” av Harrison/Beatles.

27. mars åpner vi vår første store internasjonale utstilling. 45 fotografier tatt av Pattie Boyd, hvorav 10 aldri er vist offentlig før, danner utgangspunktet for utstillingen som gjennom instrumenter, kostymer, plakater og andre autentiske gjenstander fra ”Swinging London”, formidler kanskje den mest vitale periodene i rockens historie. Vi stiller også ut Pattie Boyds private utklippsbøker og andre personlige eiendeler relatert til Harrison og Clapton. Pattie Boyd har holdt utstillinger verden rundt, jobber tidvis som fotograf for National Geographic, men dette er første gang hun kommer til Norge. Boyd vil selv være tilstede under åpningen av utstillingen på Rockheim 27. mars.

Bildene i utstillingen består hovedsaklig av foto tatt fra 60- til 80-tallet. De gir et unikt innblikk i de store stjernenes liv utenfor rampelyset. Her får vi oppleve ukjente sider av de mest kjente musikerne. Pattie Boyd er en av få gjenlevende fra Beatlemania-perioden som er i stand til å formidle tidsånden og fortelle om menneskene bak de medieskapte inntrykkene.

Vi på Rockheim synes det er temmelig fantastisk at Pattie Boyd kommer hit. Vi har besøkt henne i London flere ganger, og hun er veldig entusiastisk på utstillingens vegne.

Utstillingen vil stå i Rockheims fjerde etasje fra 27. mars til ut august.