Publisert 29. juli 2010 av Magne Gisvold

Torsdag åpnes dørene!

På torsdag smeller det! Rockheim åpner dørene og byr på konserter og opptredener, litt mat og drikke, og ikke minst: Fri inngang på museet!

Rockheim åpner dørene for publikum for aller første gang torsdag 5. august klokka 16:00. Fra 15:00 serveres det mat, drikke og musikk i parken utenfor.

Et ikke lite trekkplaster på åpningsdagen er en konsert med legendariske Beatniks. Den første konserten på Rockheim-scenen sparkes i gang klokka 19:00. Les mer om Beatniks her.

Fredag 6. august blir det fokus på yngra artister og ditto publikum, og på scenen spiller G.O.D.S, Elephantine, Magnus Sinnes og Pelagic:

16.30: Pelagic

18.00: Magnus Sinnes

19.30: Elephantine

21.00: GODS

Mer om bandene

Beatniks

Beatniks
Beatniks, kanskje mer kjent under skrivemåten «Beatnicks» (bandet har skifta navn flere ganger) var et instrumentalband i fotsporene til the Shadows, og vant blant annet nordisk mesterskap for Shadowsband i 1963.
Ikke lenge etter, blant annet etter å ha møtt The Beatles samme år, endra de navn fra Beatniks til Beatnicks, og ble mer beat-orientert. Beatnicks opphørte å eksistere i august 1969, da bandet emigrerte til Frankrike og skifta navn til Titanic. Titanic var fram til midten av 80-tallet det eneste norske bandet med internasjonal suksess.
I 1982 ble Beatniks gjenforent, og bandet har holdt det gående siden den gang. Gled deg til å høre et av Norges mest seiglivede og toneangivende band live!

G.O.D.S. Foto: Christian Nilsen

G.O.D.S. (Gode Ord Dør Sist)
Dette er Trondheims hiphop-yndlinger. Duoen har en stor tilhengerskare som absolutt burde utvides enda mer i framtida.

G.O.D.S.’ tekster treffer både hjertet, ørene og kroppen. De lager poesi av hverdagsliv, lokale og universelle temaer. Fremføringen bærer preg av en deilig ujålete tilstedeværelse og ektehet som gjør dette til favoritter for både barn og voksne som lar seg rive med av groovye rytmer og gode ord.

Elephantine
Elephantine spiller hardrock med tilbøyninger til blues, prog og metal. Bandet ble dannet på seinhøsten 2007 og ga ut EP’en “Suite in D-minor” i starten av 2008. Etter det tok Elephantine for seg Trondheims scener og skaffet seg en trofast og stadig voksende fanskare. Bandet har fått gode kritikker og mange roser bandets eksplosive energi på scenen.

Magnus Sinnes

Magnus Sinnes
Magnus Sinnes har vakt oppmerksomhet for sine låtskriverferdigheter. Han lager fengede og velarrangerte poplåter og er flink til å velge musikere som gir musikken hans det riktige uttrykket.
Magnus Sinnes slipper ny EP i høst. Hør Magnus Sinnes på Myspace.

Pelagic
Kveldens yngste band beviser at rocken ikke er død – ikke alle blander inn elektriske duppeditter i musikken, eller klipper håret i fancy frisyrer. Pelagic sverger til seige basser og tunge gitarriff og beskriver musikken sin som stonermetal. Dette er et band vi kommer til å høre mye fra i fremtiden.
 • Eirik

  Hvor kjøper man billetter?

 • Det er gratis inngang og ingen billetter – først til mølla!

 • Lasse G. Sandmo

  Gleder meg:D

  Jeg og dama mi skal til Trondheim 5. Aug.

  Rockheim eneste ærend!

 • Thea

  Skulle det ikke være en «Barnas Dag» på Rockheim en dag? Er det det som er den 6. aug?

 • Hege

  Hva er innganspris etter åpningensdagen?

 • Anja

  Finner ikke noen info om åpningstider!

 • Erik

  Gratulerer med dagen. En flott utstilling, jeg kommer tilbake!

 • Thea: Det vi først kalte «barnas dag» har vi omdøpt til ungdommens dag – fordi det vel er segmentet fra 10 og oppover som vi henvender oss til, hovedsakelig. Det er naturlig at snittalderen øker utover kvelden, siden den siste konserten starter klokka 21. Det er fri inngang på konsertene og museet, og åpent til 23.

  Hege: Prisen er 90,- for voksne, 50,- for barn, 70 for student/honnør; familie 225,-

  Men i morra (fredag 6.) altså: GRATIS.

  Anja: De generelle åpningstidene står på forsida til rockheim.no; i dag og i morra er det åpent fra 16 til 23.

  Erik: Takk så mye – det har vært en sann glede!

 • Thea

  Ok, takk for svar 🙂

  Og takk for en kjempefin åpning, virkelig et flott senter!

 • Eugen

  GODS har ikke skuffet meg en eneste gang. Anbefaler samtlige til å ta turen innom. Selv drar jeg med meg et helt fotballag + innbyttersving med trofaste kompiser, på utkikk etter atter en megakonsert!

  SKÅL

 • Ragnhild

  Hadde vært fint om dere hadde vært litt tydeligere på at det ikke åpnet før kl 16 i dag… Var på plass kvart på elleve med forventningsfulle unger og hadde betalt parkering for mange timer… Prøver igjen i morgen 🙂

 • Hei Ragnhild!

  Det har vært litt mye informasjon som skulle ut i forbindelse med åpning – og jeg ser at i denne saken står det ikke at vi åpner 16 i dag. På forsida til Rockheim har det derimot siden 23 i går kveld vært en toppsak der det står ganske tydelig at vi åpner klokka fire.

  Skjønner at det ikke er så lett å få øye på all informasjonen – og det er ikke lett for oss å få informert om alt overalt heller… beklager på det sterkeste at det ble bomtur! Velkommen skal dere være i morra!

 • Stein

  Veldig rotete nettside da, men flotte utstillinger