Publisert 29. oktober 2010 av Magne Gisvold

Skolesekken: Da rocken kom til Norge

Rockheim har gjennomført sitt første skolesekk-prosjekt. Over 1800 tiendeklassinger har dykket ned i 50-tallets rock – og ikke minst fått svingt seg på gulvet!

Den kulturelle skolesekken er en nasjonal satsing som skal bidra til at elever i skolen får møte profesjonell kunst og kultur.

Les mer her.

I løpet av tre uker har 1828 tiendeklassinger oppdaget hvordan rocken kom til Norge på 50-tallet, sett og hørt hvordan den tidlige norske rocken artet seg fram til og med 60-tallet, og ikke minst – danset rock ‘n’ roll til levende musikk!

Levekårene og samfunnsforholdene i Norge har også vært på programmet, det samme har gjennomgang av hvordan rocken først ble lansert og distrubuert (for eksempel via sjøfolk som hadde med seg plater, og vi har demonstrert audioutstyr som platespiller og radio.

– Responsen fra elevene har vært veldig positive, sier formidler Bård Petter Hovik, som også har fungert som trommis i husbandet under prosjektet.

Bård Petter jobber nå med å tilrettelegge innholdet i prosjektet for nett, slik at skoler over hele landet kan nyttegjøre seg dette.