Publisert 2. mars 2012 av Magne Gisvold

Rockeportretter: Har du en «rockehistorie»?

Trøndelag Teater skal sette opp et stykke kalt «Rockeportretter». Historier fra «vanlige folk» skal brukes i stykket, og teateret vil gjerne høre din historie!

Rockheim skal bistå teateret med å finne folk med gode historier; folk som vil bidra til å skape et unikt teaterstykke.

Trøndelag Teater skriver på sine hjemmesider:

Er du, eller har du på noe tidspunkt vært rockestjerne?

Blir du det snart? Er du redd du aldri blir det?

Har du laget mat til Bruce Springsteens fyllesyke crew?

Sovnet du i tisserenna på Pstereofestivalen i fjor?

Er du med i en av Motorpsychos musikkvideoer?

Var det DU som gjorde bygda utrygg på 60- og 70-tallet?

Har du oversatt alle sangene til Åge til rumensk?

Er du groupie, roadie eller musikkanmelder?

Har du ennå festivalarmbåndet fra Roskilde -91 på deg?

Underviser du nye håpefulle rockestjerner?

Har du Trøndelags største platesamling?

– Eller har du ganske enkelt en god historie om rock?

Da vil vi snakke med deg!

I 2013 kommer den legendariske regissøren Michael Laub til Trøndelag Teater for å lage dokumentarforestillingen: Rockeportretter. Dette er en forestilling som vil basere seg på menneskene i og rundt rockemiljøet i Trøndelag.

Så har du en god historie, skriv en e-post til Matilde Holdhus, rock@trondelag-teater.no, med navn, noen ord om deg selv og kontaktinformasjon. Så vil du høre fra oss snart. Eller ring Matilde direkte, på 73 80 51 59

Rockeportretter er et samarbeidsprosjekt mellom Trøndelag Teater og Rockheim. Til dette ønsker vi å finne personer som på en eller annen måte har hatt befatning med rockens verden.

Kanskje er det nettopp deg som har en spennende historie om rock til dette prosjektet?

Rockeportretter skal regisseres av Michael Laub. Han er en av Europas mest egenartede teaterregissører, og regnes av mange som en av de viktigste forløperne for en teaterform som i dag står sterkt, nemlig dokumentarteatret: Laub arbeider ikke med skuespillere, men med mennesker, slik de er når de er seg selv.

Det siste tiåret har Laub særlig gjort seg bemerket med et konsept han kaller Portrait Series – en serie forestillinger basert på små portretter av mennesker fra ulike profesjoner og miljøer. Senest kunne man se Burg Portraits, som han laget for hovedscenen på selveste Burgtheater i Wien. Her var aktørene på scenen ansatte på Burgtheater. Alt fra store divaer til kantinepersonell sto på hovedscenen.

Trøndelag Teater er med andre ord stolte over å få Laub til Trondheim, og han har hos oss valgt seg Gamle Scene som arena for en ny sammenstilling av portretter. Tema for portrettserien han skal utvikle her i Trøndelag overlot han til oss å foreslå. Det tok ikke lang tid før vi hadde bestemt oss for: Rock. Ikke bare trønderrock – det også – men rock i sin alminnelighet, så la oss si: Rocketrøndere.

Laub ønsker å treffe så mange som mulig, gammel som ung, kvinner og menn, som bærer på en historie eller en kunnskap – liten eller stor – som på en eller annen måte handler om at rocken står sentralt i livet.

Hva vil det innebære å være med?

Vi søker nå på vegne av Laub vidt og bredt etter personer som kan portretteres. Michael Laub ønsker å sette sammen 10-12 portretter og for å finne disse, trenger han å få møtt så mange som mulig.

I perioden 2. – 12. mai 2012 arrangeres de første møtene med Michael Laub. Her ønsker han en så sammensatt og stor gruppe som mulig. Mot slutten av perioden vil han avgjøre hvem som skal være med til neste periode.

8. – 20. oktober 2012 vil flere av de samme personene som var med i mai, fortsette å videreutvikle forestillingen sammen med Laub og hans team. I slutten av denne perioden er det klart hvem som skal være med i den endelige forestillingen.

25. januar – 23 februar 2013 foregår selve produksjonsperioden. I denne perioden øver vi på forestillingen.

23. januar 2013 har forestillingen premiere og skal spille ca. 30 forestillinger (hver kveld utenom søndag) på Gamle Scene.

Det er viktig at deltagerne har mulighet til å være med på alle forestillingene og på produksjonsperioden. I de to første periodene er det imidlertid ikke nødvendig å kunne møte opp hver dag. Det må regnes oppmøte både på kvelden og dagen, men vi vil så langt det lar seg gjøre tilpasse oss etter den enkeltes hverdag.

Det vil bli gitt et kompensasjonshonorar til de deltagerne som blir med i forestillingene. I tillegg lover vi en opplevelse for livet, med en av Europas virkelig mest særegne scenekunstnere!