Publisert 2. mars 2010 av Marit Jordanger

Rockheim-biografene: Sigrid Anna Eggen

Vi har i lengre tid mottatt bidrag fra eksterne skribenter for å oppdatere Mediateket og Rockipedia. Vi vil nå presentere dem, og først ute er Sigrid Anna Eggen. Hun har tatt for seg noen av våre nyere artister.

Til daglig jobber Eggen som nyhetsjournalist i Aftenposten Aften, men prøver å dyrke musikkinteressen på si. Hun har ørene åpne for omtrent all musikk, men det er det først og fremst hardrock, alternativ rock og indiepop som gjelder. Hun har skrevet om følgende band og artister: Stina Stjern, Lukestar, The School, Ida Maria, Marit Larsen, Moving Oos, Annie og Rockettothesky.

– Fortell litt om din musikkbakgrunn?

– Jeg har alltid drevet med musikk, og begynte å spille klassisk fiolin da jeg var fire. The Beatles, Mozart og Knutsen & Ludvigsen var tidlige favoritter. Som tolvåring ble jeg imidlertid introdusert for Motorpsycho, PJ Harvey, Björk, Pearl Jam, Nirvana med flere, og en ny musikkverden åpenbarte seg. I 1997 flyttet jeg fra Snåsa til Namsos for å gå på musikklinja. Miljøet der var veldig godt og aktivt, med band som Quintrophenia, Attack, James Band og Tugboat. Denne perioden har nok i stor grad formet min musikkinteresse. Jeg valgte likevel ikke å studere musikk, men brukte en periode mye tid på Samfundet og Studentradion i Trondheim, hvor jeg jobbet i musikkredaksjonen.

– Når du har skullet skrive for Rockheim, hvordan har utvalget av artister blitt gjort?

– Bandene og artistene jeg har skrevet om, har jeg vært så heldig å få plukke ut selv, i samråd med Rockheim. Valgene var basert på at dette er band jeg synes er interessante og fengende. På det tidspunktet jeg skrev biografiene, var de fleste navnene dessuten aktuelle med enten plateutgivelse eller festivalspilling. For både The School, Moving Oos og Stina Stjern ligger det nok også litt trøndelagspatriotisme til grunn.

– Har arbeidet bydd på spesielle utfordringer?

– Arbeidet med biografiskrivingen har vært morsomt og lærerikt, og jeg har stort sett blitt møtt av velvillige artister og plateselskaper. Det er likevel ikke bare lett å få samlet all relevant informasjon, og særlig vanskelig er det å finne en oversikt over spilte konserter. Med tanke på hvordan platemarkedet har utviklet seg, og fortsatt utvikler seg, mener jeg det er spesielt intereressant med konsertoversikter. De kan i ettertid vitne om aktivitet, publikumsinteresse og popularitet på en mer riktig måte enn antall solgte plater. Jeg oppfordrer derfor alle band og artister til å ta vare på alt de gjør helt fra første konsert. Dessuten er det jo morsomt for nerdene å kunne slenge ut fun facts som at Lukestars første konsert ble gjennomførte på nattrocken på Kjelsås i 1995, under navnet Scrotum. For eksempel.

Eggens biografier:

Stina Stjern

Lukestar

The School

Ida Maria

Marit Larsen

Moving Oos

Annie

Rockettothesky