Publisert 9. februar 2010 av Magne Gisvold

Rockheim går for Creative Commons

Foto: http://www.flickr.com/photos/giuli-o/

Rockheims Flickr-konto er oppdatert med alle bilder av bygget. Bilder vi selv tar eller eier fullt ut, blir utstyrt med CC-lisens.

For å gjøre bildene våre mer tilgjengelig for folk, har vi nå lagt ut alle bildene vi har tatt, og alle bildene som har blitt tatt på vårt oppdrag, på Flickr. Siden arbeidet vårt er finansiert av det offentlige, synes vi det er rett og rimelig å tilby bildene med Creative Commons-lisens; det vil si at du kan bruke bildene som du vil, så lenge Rockheim og fotografen blir kreditert, og så lenge du ikke bruker bildet i kommersiell virksomhet.

Mer om CC-lisensen vi bruker finner du på Creative Commons sine sider.

Flickr er et naturlig sted for veldig mange innholdsleverandører å lete etter bilder, så når vi har våre egne bilder der, kan vi sikre at bilder som havner rundt omkring er best mulig.

Vi vil også vurdere å legge ut (enkelte) arkivbilder som vi eier rettighetene til på Flickr; men her må det litt prinsippielle diskusjoner til først.

Andre grunner til å bruke Flickr, er for oss at de har ålreite løsninger for bildegalleri/slideshow. Vi har allerede utviklet en bildegalleriløsning for Mediateket, men denne løsningen funker ikke like godt i ren saksproduksjon. Derfor bruker vi Flickr inntil vi finner en WordPress-plugin som vi synes passer for oss (altså er funksjonell og fleksibel, og i tillegg er sexy).

Hvis du har en favoritt/vet om en god galleri/slideshow-plugin, må du gjerne kommentere under! (Hvis du ikke bruker WordPress selv, kan du jo legge inn ei lenke til en blogg du synes har bra bildegalleri-visning.)

  • Olav

    Kjempebra! Deilig at dere deler på godene 🙂

  • Magne Gisvold

    Vi skal dele mer enn bilder også:

    Vi er i ferd med å mate inn et par terrabyte med musikkvideoer på våre servere, som vi etterhvert skal gjøre tilgjengelig i sin helhet! Det vil ta tid, så klart – et par tusen videoer som skal kategoriseres og tagges manuelt – men når det blir kjørt ut blir det jo en herlig liten jukeboks.