Publisert 4. mai 2009 av Rockheim

Rockheim og Pstereo annonserer samarbeid

RuphusI samarbeid med Rockheim har Pstereo satt sammen et helnorsk program under festivalens første dag i 2009, fredag 21. august.

Det falt naturlig for to av regionens største aktører innen pop og rock å samarbeide om en hyllest til det norske bidraget til sjangrene, noe som resulterte i Pstereos ”norskdag”, et prosjekt begge parter hurtig fant enighet i og opplevde som spennende.

Prosessen har vært omfattende og krevd artister som sikrer bredde innen sjanger, epoker og diverse musikalske kvaliteter, en slags musikalsk tidskoloritt. Fra fortid, nåtid og fremtid. En smakebit av norsk pop og rocks utvikling og nasjonale stolthet.

Tidligere er disse bekreftet til Pstereos norskdag: Röyksopp, Motorpsycho, Skambankt og Fjorden Baby!

I dag kan har vi gleden av å legge til følgende åtte artister og dermed komplettere fredagens program: Ane Brun, Ulver, Jaga Jazzist, Ruphus, I was a king, Kim Hiortøy, Harrys Gym og Stina Stjern.

Det er med stolthet vi kan anonnsere et gjenforenent Ruphus som på 70-tallet var en av norges første musikalske eksportvarer. I tillegg har vi sikret oss kritikerroste Ane Bruns eneste hjemlige festivalopptreden i 2009, samt geniærklerte Ulvers andre liveopptreden på 15 år.

Les mer om festivalen på Pstereos websider.