Publisert 5. november 2010 av Magne Gisvold

Rockheim søker merch!

Er du artist, manager eller plateselskap, og er sugen på å få spredt merchen din? Rockheim-butikken kan gi t-skjortene, plakatene, nøkkelringene og capsene dine bein å gå på!

Norsk merch er en naturlig del av butikken på Rockheim, og etterspørres veldig mye av museets publikum; mange savner skjorter, buttons eller hoodies fra «sitt» band. Derfor går vi nå ut med en oppfordring til norske artister og management om å ta kontakt.

– Kom til Rockheim med merchen din! Det er en mulighet til å selge mer merch, på en annen arena og til et annet publikum enn på konserter. I tillegg er det en glimrende måte å eksponere deg selv eller bandet ditt, sier Annka Mikalsen som driver butikken på Rockheim.

Skambankt, Kaizers Orchestra, Dimmu Borgir, Turboneger og DDE er noen av bandene som har vært på pletten, og merch fra disse selges nå på Rockheim. Men fortsatt er det mange, mange artister vi ønsker å se i butikken vår.

Butikken tilbyr en standard kommisjonsavtale, der artistene leverer merch, og får betalt etterhvert som det selges. Firmaet som drifter butikken har også et eget produksjons- og distribusjons-nettverk, så om man ikke har merch, eller vil ha andre typer merch, kan dette produseres og distribueres på 150 butikker i Norge.

– Vi er spesielt gode på posters. Vi trykker vanlige plakater, men også kunsttrykk på tykkere papir eller papp. I tillegg kan vi lage trøyer, buttons, krus, og så videre, sier Annka. – Sitter du på lager av merch til gamle band, så er det selvfølgelig også veldig interessant!

For band som holder til i nærheten av Rockheim er det bare å komme innom for å ta en prat i åpningstidene (onsdag, lørdag og søndag). Andre kan ringe Annka på 99366456.

For øyeblikket har Rockheimbutikken et svært godt utvalg av bøker, utenlandske T-skjorter, og kanskje landets feteste utvalg av sjeldne posters, fra både åttitallet og tidligere.