Publisert 12. september 2008 av Rockheim

Rockheim støtter «Pictures in Rock 1969-2005»

Mick Jagger. Foto: Fin Costello

Embacle Records arrangerer i samarbeid med Det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock utstillingen ”Pictures In Rock 1969-2005” på tolv steder i Norge fra 24. september til 10. oktober. Her kombineres en utstilling av fotografier av den prisbelønte rockefotografen Fin Costello (Irland) og en konsert med artisten og låtskriveren Tom Roger Aadland (Norge).

Fin Costello betegnes som en legende innen rockefotografi. Han har fotografert nesten alle de store rockeartistene de siste fire tiårene, og har samarbeidet tett med flere av dem. Costellos fotografier har vært å finne i legendariske musikkaviser som Melody Maker, Rolling Stone, New Musical Express og Sounds. Han har laget mer enn 500 platecovere for artister som Michael Jackson, Ozzy Osbourne, The Police, Kiss og Megadeath. Nå samarbeider han med vestlendingen Tom Roger Aadland som i fjor kom med det kritikerroste albumet Obviously Embraced. Sammen skal de nå reise rundt i Norge med ”Pictures In Rock”.

Tom Roger Aadland har turnert i Irland, England og Sør-Afrika, og skrevet musikk for alt fra rockeband til symfoniorkester. Med seg på scenen har han flere av de velrennomerte irske musikerne fra Obviously Embraced.

Utstillingen er en kulturhistorisk viktig dokumentasjon av rocken fra 1970-tallet til vår tid, og koblingen mellom bilder og musikk gjør dette til et unikt prosjekt.

Et must for rockeelskere!

Du kan se noen av Costellos bilder her og lese mer om Tom Roger Aadland her.

Hele turnéen:

24.09 Bergen (Logen Teater)

25.09 Stavanger (Tou Scene)

27.09 Surnadal (Surnadal Kulturhus)

28.09 Kristiansund (Dødeladen/Arnulf Øverlands Galleri)

30.09 Trondheim (Dokkhusett)

02.10 Haugesund (E-VERK)

03.10 Moss (Galleri Henrik Gerner)

04.10 Halden (Konserativen/Black Box)

05.10 Hamar (Sagbladfabrikken)

08.10 Tønsberg (Nøtterøy Kulturhus)

09.10 Kristiansand (Kick Sceene)

10.10 Oslo (Månefisken)

Kommentarer er stengt.