27.02.2014
Publisert 25. februar 2014 av Audun Hagen

Spesialomvisning og foredrag

Torsdag 27. februar
Klokken 18: Spesialomvisning i utstillingen Trondheim Undergrunn. 
Klokken 19: Foredrag om undergrunnsmusikken i Trondheim, av konservator Morten Haugdahl. 

Undergrunnsrocken i Trondheim løftes fram i lyset i to av Rockheims etasjer gjennom utstillingen Trondheim Undergrunn, som er et samarbeid med Trondheim Calling.

Denne torsdagen har du sjansen til å virkelig dykke ned i undergrunnen. Morten Haugdahl – konservator på Rockheim – står bak utstillingen Trondheim Undergrunn og vil gi en omvisning i både Rockheim Galleri og Rockheim Temporær.

Haugdahl vil også holde et foredrag om undergrunnsmusikken i Trondheim fra 1978 til i dag, i Rockheims konsertsal.

Dette er en av de siste mulighetene til å oppleve utstillingen som står på Rockheim til og med fredag 28. februar.

Samme kveld kan du også få med deg Instrumentkunnskap: Rocketrommer, med BP Hovik i konsertsalen kl. 20.

Undergrunnsmiljøet har endret seg voldsomt fra de tidvis lyssky aktivitetene i miljøet rundt Hard Rock Kafé som åpnet i Trondheim i 1978, frem til dagens undergrunnsscene. Utstillingen viser historien og utviklingen i pop og rock fra Trondheims undergrunn med en plakatutstilling i Rockheim Galleri, og en mer omfattende, interaktiv utstilling i Rockheim Temporær. Her får du på ulikt vis oppleve musikken som har svevd under vannskorpa, og som kanskje kan føre til spørsmål som hvordan blir egentlig historien om rocken i Trondheim fortalt? Hvilke tidsperioder har vært viktige, og hvordan står det til med dagens scene?

Utstillingen vil ikke minst lede oppmerksomhet mot det som har skjedd det siste tiåret. Dette er altså en litt annen historie enn nedgangsfortellingen som har blitt fremmet i flere medier; den såkalte bandtørken på slutten av 00-tallet.

Framfor alt er denne utstillingen ment som en hyllest til det enhver tid aktive musikkmiljøet i byen, de som står på og gjør det sjøl, og over 30 år med undergrunnsmusikk i Trøndelag.