22.02.2014
Publisert 21. februar 2014 av Audun Hagen

Spesialomvisning Trondheim Undergrunn kl. 13

Lørdag og søndag kl. 13 kan du bli med våre omvisere i et dypdykk i utstillingen Trondheim Undergrunn.

Møt opp i resepsjonen noen minutter før kl. 13, pris er inkludert i inngang til museet (100/70/50).

Undergrunnsrocken i Trondheim løftes fram i lyset i to av Rockheims etasjer gjennom utstillingen Trondheim Undergrunn, som er et samarbeid med Trondheim Calling.

Undergrunnsmiljøet har endret seg voldsomt fra de tidvis lyssky aktivitetene i miljøet rundt Hard Rock Kafé som åpnet i Trondheim i 1978, frem til dagens undergrunnsscene. Utstillingen viser historien og utviklingen i pop og rock fra Trondheims undergrunn med en plakatutstilling i Rockheim Galleri, og en mer omfattende, interaktiv utstilling i Rockheim Temporær. Her får du på ulikt vis oppleve musikken som har svevd under vannskorpa, og som kanskje kan føre til spørsmål som hvordan blir egentlig historien om rocken i Trondheim fortalt? Hvilke tidsperioder har vært viktige, og hvordan står det til med dagens scene?

Utstillingen vil ikke minst lede oppmerksomhet mot det som har skjedd det siste tiåret. Dette er altså en litt annen historie enn nedgangsfortellingen som har blitt fremmet i flere medier; den såkalte bandtørken på slutten av 00-tallet.

Framfor alt er denne utstillingen ment som en hyllest til det enhver tid aktive musikkmiljøet i byen, de som står på og gjør det sjøl, og over 30 år med undergrunnsmusikk i Trøndelag.

Trondheim Undergrunn vises i Rockheim Galleri (1. etasje) og Rockheim Temporær (4. etasje) fra 24. januar til 28. februar.