Publisert 1. november 2013 av Audun Hagen

Spesialomvisninger av I Dreamt I Was A Real Boy

Nå har du muligheten til å gå i dybden av vår temporære utstilling I dreamt I was a real boy, som utforsker kjønnsroller i norsk populærmusikk.

Hver lørdag og søndag til og med 15. og 16. desember vil våre omvisere holde en innledning til utstillingen, i sjette etasje.

Si fra i resepsjonen om at du ønsker å delta, eller møt opp ved Hedersveggen i sjette etasje, så får du en underholdende introduksjon til vår kritikerroste utstilling som står ut desember 2013. Tidspunkt for dette er klokken 12.

Pris for dette, er inkludert i inngangsbilletten til Rockheim (100,- for voksen, 70,- for studenter, 50,- for barn).

Om utstillingen: 

På overflata kan det sjå ut som at populærkulturen generelt og pop og rock spesielt har vore med på å sprenge grensene for kva som er passande feminin og maskulin oppførsel. Tenk berre på den lange luggen til gutane i The Cool Cats, på Kvinnefrontbandet Amtmandens Døtre som let alt kroppshåret gro, på jentene i punkbandet Norske Budeier som barberte hovudet, og på puddelrockmennene i People som bleika håret og tok permanent.

Ei grundigare gransking av populærmusikken som industri og estetisk produkt avdekker dessverre det motsette. Kulturfeltet pop og rock er fundamentalt sett kjønnskonservativt, både med omsyn til kjønnsrepresentasjon og bodskapar kommunisert gjennom til dømes songtekstar.

Det har vore store framsteg. Framsteg som resultat av kamp. Utstillinga I dreamt I was a real boy ser nærare på desse kampane, på nye kvinnelege og mannlege identitetar, og på små og store kjønnsopprør i norsk pop og rock.

Les hele utstillingskatalogen med essay av Jenny Hval, Synnøve Engevik, Jon Mikkel Broch Ålvik, Birgitte Sandve, Charlotte Myrbråten og Petter Myhr her.