02.05.2014
Publisert 13. februar 2014 av Vigdis Sjelmo

Stumfilmkonsert med Dog & Sky og Lemur

Rockheim, Kosmorama og Cinemateket inviterer til stumfilkonsert, med live filmmusikk av Dog & Sky og Lemur til dokumentarfilmen Berlin: En storbysymfoni (1927).

Filmen tar oss med gjennom en dag i Berlins liv, fra grålysning til natt. Regissør Walter Ruttman benytter eksperimentelle kameraføringer og montasjeteknikker. Langsomt, nettopp som i en symfoni av bilder, stiger tempo og styrke utover i filmen. Helt fra åpningssekvensen – et morgentog på vei inn til Berlin, frem til sluttsekvensen – et innblikk i storbyen flammende natteliv, finnes det en musikk i bildene som fører oss gjennom trange passasjer, ut på åpne plasser og inn i storbylivets puls. Det dannes en svevende og poetiske collage over Berlin anno 1927, og da Berlin: En storbysymfoni så dagens lys, var det et resultat av flere personers ønske om et pustehull fra de studiobaserte oppdiktede fiksjonene som regjerte filmindustrien. Manusforfatter Carl Mayer skapte den originale ideen, som ble fulgt opp av fotografen Karl Freund. Walter Ruttmanns oppgave var hovedsaklig å klippe materialet sammen til den helheten som filmen har blitt. (Norsk Filminstitutt/red)

Når Dog & Sky og Lemur setter musikk til filmen tilføres både energi, driv og klangfarger som forsterker filmens billedspråk. Dog & Sky består av medlemmer fra Trondheims rock-, jazz-, kunst- og samtidsmusikkscene: en miks som gjenspeiles i musikken. Bandet har siden oppstart (2003) samarbeidet med musikere og kunstnere fra ulike scener. Et av disse samarbeidene har vært med samtidsmusikkensemblet Lemur. Lemur har siden 2006 utviklet en form for improvisatorisk kammermusikk. Med utgangspunkt i kunstmusikk, fri-impro og jazz undersøker ensemblet klanglige muligheter, med stor tilstedeværelse i øyeblikket og fremføringssituasjonen.

 

Tidspunkt: kl 20.00

Varighet: 65 min

Billetter kjøpes på Rockheim. Pris: 150.- /100.- (medlemmer av Kosmoklubben)

Servering/18. års aldersgrense

 

Dog & Sky:

Matt Burt (gitar)

Michael Francis Duch (bass)

Truls Lorentzen (gitar)

Eirik Hegdal (sax)

Vigdis Sjelmo (trommer)

 

Lemur:

Bjørnar Habbestad (fløyte)

Hild Sofie Tafjord (horn)

Lene Grenager (cello)

Michael Francis Duch (kontrabass)

 

Takk til: Trondheim Kommune og Norsk Kulturråd for prosjektstøtte.