Publisert 15. juni 2012 av Terje Nilsen

TEIGENS TIVOLI: Utstillingsåpning onsdag 20. juni

På onsdag åpner vi utstillinga TEIGENS TIVOLI på Rockheim! Her kan du oppdage eller gjenoppleve Jahn Teigens karriere gjennom et tivoli vi har bygget for anledningen.

Onsdag 20. juni åpner Rockheim utstillingen TEIGENS TIVOLI!

Dette er en biografisk utstilling, der vi går i dybden i Jahn Teigens karriere og liv. Blant mye annet byr utstillingen på tidligere upublisert materiale, og nye intervjuer med folk som har jobbet med Teigen gjennom hans karriere.

Utstillingens tittel er hentet fra Jahn Teigens soloalbum med samme navn (1977), og i utstillinga tas tivolimetaforen helt ut: Teigens liv gjenoppleves eller –oppdages gjennom forskjellige tivoliaktiviteter. Her, som i Teigens karriere, forenes kunnskap og humor, alvor og lek.

Har Teigens karriere har vært en berg- og dalbane – eller et lykkehjul? Besøk Teigens Tivoli og bedøm selv!

Utstillingen TEIGENS TIVOLI åpner onsdag 20. juni klokka 18:00 – med hovedpersonen selv til stede. Det blir så klart også musikk fra scenen denne kvelden, og det er fri inngang på Rockheim mellom klokka 18 og 20.

Velkommen!

Kort om Jahn Teigen:

Jahn Teigen er en av våre aller mest folkekjære artister og siden han debuterte på plate midt på 60-tallet har vært en kulturformidler av rang, uansett sjanger. Vi kjenner Jahn både som popartisten, moromannen, gjøgleren, musikeren og skuespilleren. Bak fasaden skjuler det seg imidlertid en artist med dyp respekt for det ekte, varme og nære, og med en egen evne til å spre glede og latter. Han har i løpet av sin karriere utgitt over 40 album og over 60 singler.

Jahn Teigen debuterte på plate midt på 60-tallet da han som medlem av The Enemies backet barnestjernen Anne-Mette på singelen ”En hemmelig hemmelighet”. Så fulgte noen år i utlandet, bl.a. som medlem av det engelske bandet Red Squares og israelske Lions of Juda før han vendte hjem og ble med i Arman Sumpe d.e. Dette bandet ble etter hvert til Popol Vuh,senere Popol Ace. I årene som fulgte ble Jahn Teigen allemannseie og en av våre aller mest folkekjære artister, ikkeminst som deltager i Melodi Grand Prix, Prima Vera og ikke minst som soloartist.