Publisert 10. februar 2010 av Magne Gisvold

Universal kjøper metall-aksjer

Universal har kjøpt aksjer i Purified in Blood AS. Selskapet får dermed deleierskap til alle bandets rettigheter og inntekter – og peker kanskje mot framtidas modell.

Stavanger-bandet Purified in Blood slipper plate i mai. Rettighetene til plata eies av bandets selskap Purified in Blood as, der plateselskapet Universal nå har kjøpt en aksjepost. Dette melder Dagens Næringsliv i dag (artikkelen står dessverre bare i papirutgaven). DN sier også at det trolig er første gang et norsk plateselskap kjøper seg direkte inn i et band på denne måten.

Tidligere Turboneger-gitarist Rune Grønn er sjef for Sonet, Universals avdeling for norsk, uavhengig musikk.

– Nå får plateselskapet mer av inntektene til bandet, men kan også hjelpe til mer med booking- og managementoppgaver, sier Grønn til DN.

– Det er spenstig av et stort selskap å tenke sånn. Det frigjør kapital og gjør oss i stand til å gå utenom de tradisjonelle Universal-kanalene, sier Purifieds manager Stein Bjelland til DN. Purified in Blood sitter på majoriteten av aksjene i selskapet.

Nye takter fra plateselskaphold, altså, og kanskje en logisk fortsettelse av de såkalte «360-avtalene«, som for eksempel Madonna gjorde med Live Nation i 2008.

Det er kanskje på sin plass å minne om at nettopp Universal-direktør Petter Singsaas har sagt at cd-en er historie om få år. Vi følger i spenning med på utviklinga i bransjen.