Publisert 19. august 2010 av Magne Gisvold

Utstillingsåpning 19. august: Robert Meyer – «Icons of the 60s»

Torsdag 19. august åpner Rockheims første skiftende utstilling – og vi har gleden av å presentere fotografen Robert Meyers utstilling «Icons of the 60’s».

I denne utstillinga viser vi bilder tatt av Robert Meyer på 60-tallet, både av norske og internasjonale artister. Mange av bildene er i dag ikoniske, og viser hvilken rolle Meyer og hans portretter spilte som fødselshjelper for norske idoler og stjerner.

Robert Meyer (f. 1945)

Fotograf, fotohistoriker, professor, kunstkritiker, billedkunstner, forfatter, forlegger, samler og gründer.

På 1960-tallet arbeidet Meyer også som frilans fotograf, blant annet for kulørt presse og musikkbransjen. Da han studerte i Stockholm 1964 flyttet han sammen med Jan Rohde, og kom innenfor musikkmiljøet.

Som frilans arbeidet han blant annet med å fotografere slike ikoner artistene trengte for markedsføring. I denne utstillingen presenterer han et utvalg av de bildene han tok i Stockholm (1965), London (1969) og Oslo (1963-70). I 1966-67 arbeidet han med artister i Latin-Amerika.

Meyers bilder ble bredt publisert på plate-omslag, plakater, tidsskrifter og aviser. I denne utstillingen viser han også mange upubliserte bilder fra de miljøene han ble kjent med.