07.03.2014
Publisert 25. februar 2014 av Audun Hagen

Utstillingsåpning/boklansering: Rockography av Ketil Hardy

Utstillingen Rockography – konsertbilder fra Skien/Porsgrunn/Telemark åpner i Rockheim Galleri 7. mars kl. 15.

Fotograf Ketil Hardy er selv til stede fra kl. 15 til 19 for å presentere utstillingen og signere sin bok som også lanseres på Rockheim denne dagen: Rockography – konsertbilder fra Skien/Porsgrunn/Telemark.

Det er gratis inngang til Rockheim Galleri.

Ketil Hardy er en anerkjent fotograf som her viser konsertbilder tatt i perioden 2003 til 2013 fra scener i Skien, Porsgrunn, men også fra andre steder i Telemark. Fotodokumentarboka Rockography – konsertbilder fra Skien/Porsgrunn/Telemark, som du kan kjøpe i Rockheims butikk, inneholder 235 bilder, hovedsakelig sort/hvitt, fra 2008 til 2013.

I utstillingen på Rockheim Galleri kan du oppleve band som Midnight Choir, Pagan’s Mind, Bushman’s Revenge, Paal Flaata/Gøran Grini, Third Brigade, Daniel Eriksen/Stig Sjøstrøm, Eyolf Dale og Neperud.

Ketil Hardy (f. 1970) har selv bakgrunn som musiker i band som Troll og Goblin. Fotointeressen har vært der siden tenårene, men det var ikke før i 1996 at Hardy virkelig satset på fotografiet. 

Hardy har studert fotografi på  Southampton Institute, og fullførte BA (Hons) Photography 1997-2000. I studiet stod filmbasert kamera og mørkeromsarbeid sentralt. Da Hardy flyttet tilbake til Skien, beholdt han fotografi som lidenskap, men valgte bort fotografi som yrke. Samtidig var det var da konsertfotograferingen tok til for fullt.

Siden den gang har Hardy vært tilstede på uttallige konserter i Telemark, og har også tatt forsidebildet til Paal Flaatas siste utgivelse, Wait by the fire –Songs of Chip Taylor  (2012).

«Det finnes ingen bedre måte å bruke et konsertbilde på, enn på coveret til et livealbum. Skiva må også høres», sier Hardy selv.

På Rockheim får du oppleve de beste bildene fra Hardy de ti siste årene.