Instrumentkunnskap – Rocketrommer!

Konseptet Instrumentkunnskap sparkes i gang av Rockheims egen formidler og trommeekspert Bård Petter Hovik (BP) under tittelen Rocketrommer!

Fra scenekanten på Rockheim tar BP oss med på en reise i trommesettets historie, spekket med demonstrasjoner. Instrumentet trommesett har vært gjennom store forandringer, det samme gjelder spilleteknikker og repertoar knyttet til det. Men ikke bare instrumentet har endret seg, også teknologien rundt som mikrofoner og PA- systemer har endret seg. For å få best mulig lyd ut av et trommesett må man også kjenne sine trommer, vite hvordan man vedlikeholder deler og stemmer trommeskinnene. Alt dette får du vite mer om denne kvelden. Sett av tid og kom, både nerder og alle som vil vite mer om rocketrommesett!

Bård Petter Hovik er utdannet faglærer i rytmisk musikk ved Musikkonservatoriet i Agder og har tidligere jobbet som rockepedagog ved Trøndertun Folkehøgskole. Han har siden høsten 2009 jobbet som formidler ved Rockheim, der han blant annet har ansvar for Rockheim Scene. BP har vært, og er fortsatt, utøvende musiker, både sessionsmusiker og i faste konstellasjoner med musikere som Peer Gynt (2000-2013) og Ronni Le Tekrø (2006-). Han har i den siste tiden spilt konserter med Terje Rypdal og Ronni Le Tekrø.

Pris:

Voksen: 100.-

Student: 70.-

BP-trommerDenne kvelden kan du også få med deg utstillingsavslutning og foredrag om Trondheim Undergrunn (kl 19.00) inkludert i samme pris.